{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeders voor moeders, deed jij mee?

Afbeelding blog 'Moeders voor moeders, deed jij mee?' Achtergrond blur afbeelding

Ik hoor de laatste tijd steeds vaker van vriendinnen en kennissen dat zij tijdens hun zwangerschap niet hebben meegedaan aan Moeders voor moeders...
Ik ben er dan best wel verbaasd over.

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik direct vanaf het begin tot aan 16 weken meegedaan (zo lang mag je meedoen, na 16 weken is het hormoon hcg dat zij uit je urine halen te laag).
Op dit moment ben ik zwanger van ons tweede kindje en ook dit keer heb ik weer meegedaan vanaf het begin tot aan 16 weken zwangerschap.

Ik hoor van veel meiden dat ze het zoveel gedoe lijkt... Maar goed, als je niet hebt meegedaan weet je dat toch ook niet?
Ik vind het zelf wel meevallen. De kratjes worden bij je thuisbezorgd en bij je thuis weer opgehaald, indien je ervoor kiest kun je ze ook zelf ergens afleveren (dit heb ik de eerste keer wel gedaan, omdat ik mijn zwangerschap nog even geheim wilde houden. De tweede keer heb ik ze uit de achtertuin laten ophalen, daar kon ook niemand ze zien staan).
Het enige wat jij hoeft te doen is te plassen in een kannetje en dit vervolgens in de blauwe kannen te schenken.

Als je overdag werkt, dan doe je het toch alleen 's avonds? Of alleen in het weekend? Lijkt mij dat alle beetjes helpen...

Ik vond het in elk geval een kleine moeite. Tuurlijk is het fijn als het klaar is en je daarna weer gewoon in de WC kan plassen, en geen kannen meer naast de WC hebt staan. Maar het is maar 10 weken, en met zo weinig moeite kun je wel andere vrouwen helpen... Zij willen ook graag een kindje maar bij hen gaat het niet zo makkelijk...

Ik ben dus best wel verbaasd als ik weer eens hoor dat iemand niet heeft meegedaan, en vertel dan gelijk even dat het helemaal niet zoveel moeite is!

Hebben jullie meeedaan? En zo niet, waarom niet? (Wie weet zijn er ook andere redenen om niet mee te doen, dan gemakzucht... Ben wel benieuwd!)

Oja, ik wil hier niemand mee aanvallen ofzo hoor, het is uiteindelijk ieder zijn eigen keuze, maar ik ben wel benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je