{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moederdag voor de vlindermoeder

Hoe vier je moederdag als je kindje is overleden. Ik maakte het mee, en misschien kan ik jullie tips geven.

Afbeelding blog 'Moederdag voor de vlindermoeder' Achtergrond blur afbeelding

Moederdag komt er aan. Maar hoe vier je Moederdag als je vlindermama bent? Het is alweer 2 jaar geleden dat ik mijn eerste Moederdag vierde, alleen kreeg ik geen zelfgemaakte tekening of knutselwerk. Ook had ik geen ontbijt op bed. Ik was moeder maar vierde geen Moederdag.

Mijn eerste Moederdag
Gelukkig voor mij viel deze Moederdag precies op de dag van een feest weekend op de universiteit. Ik was die dag druk, maar mijn hart schreeuwde het uit van pijn. Niemand die mij feliciteerde of stil stond bij het feit dat ik pijn kon hebben. Gelukkig ging ik met al mijn eerste kindjes (de leden van mijn studentenvereniging waar ik voorzitter was geweest) zwemmen. Het was net bekend dat ik opnieuw zwanger was en gelukkig was er dus wel een reden om mij te feliciteren, maar niet met Anne.

Een paar dagen later kwam er een vriend bij me, hij had er aan gedacht. Hij had heel symbolisch twee kopjes met een Nijntje er op gekocht. Zo konden “kruimel” en ik straks met Anne wat drinken.

Wat kunnen jullie doen!
Ben je nu vriend van, man van, vriendin van een vlinder moeder en staat ze met lege handen tijdens deze speciale dag dan kun je ook voor haar deze dag speciaal maken. Ik geef een aantal tips.

Ontbijtje
Het is toch een heel makkelijk gebaar. Op bed of lekker in de woonkamer. Verwen haar met een lekker broodje en verse sap.

Het grafjeVlinderkindje
Ga samen naar het grafje of de herdenkingsplek van het kindje. Zorg dat mama en kind even bij elkaar zijn. Misschien kun jij die week al een keer naar het plekje om te zorgen dat het extra mooi er uit ziet. Zorg voor bijvoorbeeld verse bloemen, een mooie knuffel of een mooie foto.

Wandelen
Maak samen lekker een wandeling. Praat over het vlinderkindje, lach en huil samen. Zorg dat de mama gehoord wordt. Luister naar haar. Door samen te wandelen en in de frisse lucht te zijn kan zij of jullie even het hoofd leegmaken.

Een symbolisch cadeau
Dit hoeft geen dure ketting te zijn! Dat valt natuurlijk ook in het niks vergeleken met het gemis van een kind. Maar misschien een kleine foto collage, een symbolische knuffel of laat andere kinderen namens het vlinderkindje een tekening maken. Het symbool is heel persoonlijk. Een enkele bloem heeft waarschijnlijk meer betekenis dan een “best mom” mok of een doos chocolade.

Feliciteer haar!
Dit is misschien wel het meest belangrijke, feliciteer haar met het feit dat ze wel moeder is en dat dit toch wel haar dag is. Ze heeft een kindje in haar buik gehad, ze is moeder!

VlindermamaSwap
Ik zelf doe mee aan de vlindermamaswap. Een swap houd in dat je cadeautjes uitwisselt met een ander persoon in een bepaald thema. Dit keer is het onder moeders van vlinderkindje. Je maakt een loodje met daar op de gegevens van je kindje, wat voor jou symbolisch is. En natuurlijk jou adres gegevens. Tussen afgesproken data`s verzend je het pakket naar de andere mama en voor deze swap hebben we afgesproken samen het pakket uit te pakken op 8 mei, Moederdag.
Deze swap wordt georganiseerd door Nathalie, vlindermoeder van dochter Juul.

XMoeke

Mijn mooie Anne. Acht weken was te kort!

Samen met mijn lieve Anne. Acht weken was te kort <3

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je