{{ message.message }}
{{ button.text }}

Miskraam

Afbeelding blog 'Miskraam' Achtergrond blur afbeelding

Dolgelukkig waren we met onze tweede zwangerschap (zie ook ‘PCOS’ en ‘PCOS en een tweede kindje’). Helaas bleek bij 9 weken dat het vruchtje niet meer leefde. Onze wereld stortte even in. We hadden zoveel moeite om zwanger te worden en toen het eindelijk gelukt was mochten we ons kindje niet houden.

Mijn  lichaam had het vruchtje echter (nog) niet afgestoten. De verloskundige legde me uit wat de opties waren: afwachten, naar de gynaecoloog en met medicijnen proberen om een miskraam op te wekken of een curettage. Ze stuurde me naar huis om er nog over na te denken en dezelfde avond belde ze me op en heeft alles nogmaals uitgelegd.

In eerste instantie wilde ik afwachten. De volgende dag voelde ik me echter erg onrustig. Ik had inmiddels wel wat bloedverlies, maar dat werd al snel minder en het ging niet gepaard met krampen of iets dergelijks. Ik heb dan ook toch besloten om een afspraak te maken bij de gynaecoloog.

De gynaecoloog legde nogmaals mijn opties uit. Ik besloot om de medicijnen te gebruiken. Op maandag had ik gehoord dat ons kindje het niet gered had, op donderdag gebruikte ik de medicijnen en op vrijdag verloor ik mijn kindje. Emotioneel was dit heel zwaar.

De week erna op donderdag had ik een afspraak bij de gynaecoloog om te bekijken of mijn baarmoeder echt leeg was. Ik verloor nog steeds wat bloed en dat was geen goed teken volgens de gynaecoloog. Op de echo bleek inderdaad dat het vruchtje weliswaar verdwenen was, maar dat er nog weefsel achtergebleven was. De volgende dag volgde alsnog een curretage.

Bijna 2 weken nadat ik had gehoord dat ik geen baby zou krijgen kon ik dit lichamelijk afsluiten. Geestelijk heb ik het echter altijd moeilijk mee gehouden. Ook nu, bijna 2 jaar later, denk ik er nog steeds regelmatig aan. Ik heb gelukkig inmiddels 2 gezonde kindjes en ben daar heel dankbaar voor.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je