{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn zwangerschap van onze dochter Bente

Afbeelding blog 'Mijn zwangerschap van onze dochter Bente ' Achtergrond blur afbeelding

Het is inmiddels een jaar geleden dat wij ontdekten dat we in verwachting waren en vertel jullie graag wat ik ervan vond en hoe ik dat heb ervaren.

Vaak krijg ik de vraag of het een geplande zwangerschap was. Ik vind dit persoonlijk echt een vervelende vraag want zwanger worden gaat niet altijd van zelfs en daarbij vind ik het gewoon een hele brutalen vraag toen ik zwanger werd was ik 21 en ik denk dat die vraag voornamelijk daarom word gestel omdat er tegenwoordig ook wel wordt gewacht om aan kinderen te beginnen.

Omdat ik heel onregelmatig een eisprong had (soms 8 maanden niet) hadden we besloten om gewoon te zien waarneer het zou komen we waren er niet mee bezig maar wisten dus wel dat er een mogelijkheid was dat we zwanger zouden raken

Juli 2018 vanaf februari had ik haast elke 5/6 weken een menstruatie wat betekend dat ik ook een eisprong had helaas (dacht ik) werd ik weer opeens niet ongesteld na een paar weken zou ik naar de dokter gaan om te zien wat er aan de hand was maar wilde voor de zekerheid toch even een test doen    Ik had 2 digitale toestel van clearblue gehaalt en die waren positief. Ontzettend blij hebben we de vloskundige opgebeld voor een afspraak. De eerste keer was natuurlijk heel spannend 8 weken waren we zwanger wat was het bijzonder om te zien op de echo dat het echt zo was we zijn zwanger na 12 weken hebben we het familie en vrienden vertelt Iedereen was enthousiast.

 (deze tijd ben ik ontzettend misselijk geweest?)

Met 20 weken hadden we een medische echo altijd even spannend want hier kwamen wij erachter dat we een meisje zouden krijgen en het belangrijkste of ze gezond was op de echo zag alles er goed uit het hoofdje was alleen wel wat aan de kleine kant waardoor we naar het ziekenhuis moesten voor ook een echo gelukkig was er niks aan de hand maar wel ontzettend schrikken.

Hoe langer ik zwanger was hoe meer klachten ik kreeg gelukkig ging het met ons meisje allemaal heel goed maar omdat ik niet zolang ben en ik als kapster werk had ik ontzettend last van mijn rug en harde buiken na heel lang er mee rond lopen mocht ik eindelijk wat minder werken want ik hielt die lange dagen staan niet meer vol.

Met 34 weken ging ik met verlof dit leek mij lichamelijk het beste al had ik heel graag die 2 weken langer verlof na de bevalling hebben gehad. De laatste lootjes vond ik heel zwaar ik was heel blij met mijn mooie volle buik maar toch zat dit wel in de weg met sommige dagelijks handelingen zoals schoenen aan doen ook had ik deze periode erg last van maagzuur en moest ik elke 10 minuten naar de wc 

Zoals je hier boven vast al een beetje doorhad vond ik het zwanger zijn  zelf niet heel veel aan afgezien van de bewegingen die je voelt in je buik uit eindelijk ben ik met 40 weken +1 dag bevallen en als ik nu achteraf naar mijn zwangerschap kijk had ik er toch graag wat meer van genoten hebben voor de tijd kan je je gewoon niet voorstellen hoe ontzettend mooi en bijzonder het moederschap is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je