{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn ervaring met Moeders voor Moeders

Afbeelding blog 'Mijn ervaring met Moeders voor Moeders' Achtergrond blur afbeelding

Negatieve ervaringen hoor je vaker en sneller dan de vele positieve ervaringen, dit is algemeen bekend denk ik. In mijn geval was dit zeker het geval omtrent een eventuele deelname aan Moeders voor Moeders. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik me dan ook laten leiden door die negatieve verhalen en heb ik eigenlijk niet eens verdere informatie opgezocht. Aan het begin van deze zwangerschap besloot ik dan ook mijn eigen keuze te maken en wel verder te kijken dan mijn neus lang is. Hierom dan ook deze blog, om mijn (positieve) tegen geluid te laten horen! Mijn zeikverhaal over het verzamelen van mijn urine!

Moeders voor Moeders verzamelt de  urine van zwangere vrouwen waar zij het hCG-hormoon uit winnen. Dit hormoon wordt vervolgens gebruikt voor het medicijn Pregnyl dat bij vrouwen de eisprong en de aanmaak van oestrogeen stimuleert en de baarmoederwand klaar maakt voor de innesteling van een bevruchte eicel. Dit medicijn helpt niet alleen vrouwen maar ook bij mannen bevordert Pregnyl de rijping van de zaadcellen. Zo worden dus zowel mannen als vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen geholpen! Meedoen is vrijwillig en je kan je aanmelden vanaf het eerste moment dat je weet dat je zwanger bent tot aan de 11e week van je zwangerschap. Vervolgens neemt een informatrice contact met je op, test je urine en legt je alles uit en beantwoordt al je vragen. Van haar krijg je ook alle benodigdheden, een opvangkan en acht containers. Elke week komt een chauffeur de containers omwisselen. Dit gebeurt op een discrete plek die je met de informatrice afspreekt. 

De lege containers bevatten een conserveringsmiddel waar een sterke geur aan zit. Dit is iets wat ik veel hoorde in de negatieve verhalen, dat dames niet tegen de geur konden. Nu moet ik zeggen dat ik weinig tot geen last heb gehad van ochtendmisselijkheid en dan ook geen last heb ondervonden van de sterke geur. Oké, die lucht is ook echt wel aanwezig en lekker ruikt het ook niet maar het is goed te doen. Het is ook wel even wennen om, als je de aandrang krijgt om naar het toilet te gaan, je moet denken aan het opvangen van je urine. Er is echter totaal geen druk om alle containers vol te krijgen, alle beetjes helpen. Je doet het natuurlijk voor een mooi doel en daar werd ik wel fanatiek van. Het enige "vervelende" was dat ik op de maandag ochtend, mijn werkochtend, de containers op de afgesproken plaats buiten moest neerzetten. Op zich niet moeilijk of een vervelende taak, echter met mijn verstrooide hoofd heb ik regelmatig de auto weer uit moeten zetten om binnen de containers te pakken. Maar goed, dit is mijn defect en zelfs mij is het gelukt! Al met al is het mij enorm meegevallen. Ja het is even omschakelen vanuit je normale toiletgang maar we kunnen er anderen mee helpen om ook deze prachtige periode in te gaan en uiteindelijk ook een mooi en gezond kindje in hun armen te mogen ontvangen. Dan is het toch een kleine moeite?!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je