{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn eerste zwangerschapstest

28 December 2016

Afbeelding blog 'Mijn eerste zwangerschapstest '

Mijn vriend en ik waren al een tijdje bezig om zwanger te worden, althans zo voelde het. Ik was er zelf op een gegeven moment te veel mee bezig. Constant in de gaten houden wanneer ik ongesteld zou moeten zijn, wanneer mijn ovulatie was etc. Ik raakte er een beetje gestresst van. We besloten toen, na 5 maanden proberen, om er even een maandje niet mee bezig te zijn. Het was inmiddels al december 2016. Ik probeerde er niet mee bezig te zijn, en dit lukte aardig. 

Op maandag ben ik nog met vriendinnen sushi wezen eten. Ik zou toch niet zwanger zijn. We waren al 5 maanden bezig en nu even niet. De volgende dag, dinsdag, moest ik ongesteld worden. Mijn cyclus was namelijk altijd 28 dagen, en dinsdag was altijd de dag dat het zou beginnen. Inmiddels was het al avond en ik was het nog steeds niet geworden. Het zou wel in de nacht komen dacht ik nog. Ik ben toen naar bed gegaan. 

Om 05:00 werd ik wakker, want ik was er toch wel mee bezig. Maar ook toen niet ongesteld. Ik ben weer naar bed gegaan, ik was deze week vrij. Mijn vriend niet en moest gaan werken. Hij heeft een onregelmatig rooster en werkte deze dag zvan 12:30 tot 23:00. 

In de middag werd mijn nieuwsgierigheid toch te groot en ben een test gaan doen, eentje van Clearblue, waar je ook kan zien hoe lang je zwanger zou zijn. 

Normaal duurt het iets van 3 minuten, maar voor dat de eerste minuut voorbij was, kwam er duidelijk in het scherm: “zwanger 1-2 weken”. Ik kon alleen maar verbaasd naar het scherm kijken. Het voelde allemaal erg onwerkelijk.

Ik ben er 28 december achtergekomen, dus in de kerstvakantie. Ik had nog helemaal niets tegen mijn vriend gezegd over enige vermoeden, ik wilde het namelijk als verrassing doen. Ik had de test in een kerstpapiertje ingepakt en ging wachten tot hij thuis zou komen. En ik kan je vertellen, dat de tijd dan heeel langzaam gaat. Ik heb hem zelfs geappt hoe laat hij thuis zou zijn (nu doe ik dit nooit en lig ik meestal wel al te slapen om 23:00, dat vond hij dus wel al vreemd).

Eindelijk was het 23:00, hij was thuis. Hij gaf me een kus en kwam op de bank zitten. Ik gaf hem het “cadeautje”, en zei: “nog een verlaat kerstcadeautje”. Hij keek me raar aan, want kerstcadeau’s hadden we immers al uitgewisseld. 

Hij maakte het open en zag het woord “zwanger” staan. Hij keek mij aan, weer terug naar de test en weer naar mij en vroeg: “echt?!” Dus ik knikte ja. Hij liet twee hele hoge kreten uit en sprong in mijn armen. Hij was zo ontzettend blij! 

Ik had die middag natuurlijk van alles uit zitten zoeken. De uitgerekende datum zou 05-09-2017 zijn!

Die avond in bed, voelde t allemaal zo onwerkelijk. Er groeit gewoon een klein wezentje in mij. Oh wat waren we blij!


Volgende blog gaat over de zwangerschap.


Bedankt voor het lezen!


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je