{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn eerste zwangerschap in vergelijking met de tweede

Twee zwangerschappen en twee totaal verschillende zwangerschappen. Zou dit kunnen betekenen dat de tweede een meisje wordt?!

Afbeelding blog 'Mijn eerste zwangerschap in vergelijking met de tweede' Achtergrond blur afbeelding

Mijn eerste zwangerschap was gedeeltelijk gepland. Als je je spiraaltje eruit laat halen en verder geen anticonceptie gebruikt is het natuurlijk wel wachten op een zwangerschap. 1x nog een menstruatie gehad en toen bleef deze uit. Toch raar. Ik weet het nog goed. We gingen op vakantie naar Marokko. Daarvoor had ik mijn menstruatie moeten krijgen. Deze kreeg ik niet. Op vakantie vaak misselijk wakker geworden, natuurlijk niet denken aan een zwangerschap. Het lag aan het eten van de avond ervoor en het late ontbijten in de ochtend.

Bij terugkomst in Nederland heb ik eerst nog 2 weken met misselijkheid en buikpijn rond gelopen. Toen bedacht ik me; ik moet naar de huisarts. Voordat ik een afspraak maakte heb ik toch een test gedaan. Dat was er duidelijk. ZWANGER! Toch geschrokken maar direct blij. Mijn man was ook een beetje geschrokken. Nu al?

De zwangerschap verliep met ups en downs. 9 maanden misselijk en ook 9 maanden overgeven is geen pretje. Ik was een vaatdoek en werken werd ook een opgave. Gelukkig wel door kunnen werken tot 36 weken. 

We hebben alle echo's die je extra kon doen gedaan. De geslachtsbepaling en 2x een 3d/4d echo. Echt super leuk om te zien hoe je kleine spruit groeit en veranderd.

Mijn tweede zwangerschap kwam als een gedeeltelijke verrassing. Na mijn bevalling heb ik na 4 maanden een menstruatie gehad. Daarna niet meer. Hoe mijn cyclus verliep? Geen idee. Nadat mijn zoontje 8 maanden oud was, had ik het idee dat ik dikker werd. Zal ik zwanger zijn? Vast niet... Zal ik toch gaan testen? Nee het zal vast niet zo zijn. Na 2 weken rondgelopen hebben met het idee zal ik wel of zal ik niet heb ik de knoop doorgehakt. We gaan testen. Mijn man erbij gehaald. Hij dacht ook van ach het zal wel niet. 

Testen en de uitslag was positief! Oeff we gaan het druk krijgen! ;) Even rekenen; Bij de geboorte van de nieuwe spruit is ons zoontje 1,5 jaar. Drukke tijden tegemoed.

Nu ben ik 13 weken +6 dagen zwanger. Wat vliegt die tijd! De clichés zijn waar. De tweede zwangerschap verloopt veel sneller. Wat ik zelf wel merkt is dat je meer stilstaat wat als het misgaat, wat als er iets mis is met het kindje?! Tot nu toen ben ik nog geen dag misselijk geweest. Nog geen enkele keer overgegeven. Ik heb eetbuien en tot nu toe al 7 kg aangekomen! 

Ik maakte bij de eerste zwangerschap elke week een buikfoto. Nu bij de tweede zwangerschap maak ik ook weer elke week een foto. Wat een verschil. Mijn buik is nu al net zo groot als bij de eerste zwangerschap bij de 7e maand :O. Hopelijk blijft de buik in de perken. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je