{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bevalling. Deel 1

Deze hele dag is nogal vaag verlopen voor mij er zijn veel dingen die ik me niet goed herinner. Maar ik probeer alles zo goed mogelijk te beschrijven. Ik haal mijn informatie uit whatsapp gesprekken en uit de brief van het ziekenhuis voor de kraamzorg.

Afbeelding blog 'Mijn bevalling. Deel 1'

14 juni 2017 07.30 uur
Mijn man, moeder en ik arriveren in het ziekenhuis. Mijn moeder heeft een achtergrond in de zorg en heeft tijdens haar opleiding ook veel op de kraamafdeling gewerkt. Voor mij en mn man is dit de eerste keer dat we dit meemaken dus ik vond het wel fijn om een vertrouwd iemand erbij te hebben die enige ervaring hierin had.

08.30 uur
Mijn vliezen worden gebroken en ik krijg weeenopwekkers toegediend.

Alles verloopt nog goed en ik blijk inderdaad een overvloed aan vruchtwater te hebben. De weeën zijn nog niet pijnlijk en bij elke wee verlies ik weer wat vruchtwater.

10.00 uur
Ze verhogen de dosis van de weeënopwekkers zodat de ontsluiting wat opschiet. Ze zijn nu nog wel goed te doen ook al voel ik ze wel steeds duidelijker.

12.45 uur
De ontsluiting is inmiddels 4 cm maar de pijn!! Ik krijg soms niet eens de kans om op adem te komen. De een is nog niet weg of de volgende wee begint al.

Ik trek het niet meer en vraag om een ruggeprik. Ik begin inmiddels bij de weeën een beetje in paniek te raken en te hyperventileren. Omdat ik gewoon niet die paar seconde pauze heb om op adem te komen. Ik begin op iedereen boos te worden. Mijn moeder vind het nodig om op dat moment de gang op te lopen en vrolijk aan de telefoon te hangen. Helemaal verkeerd natuurlijk!
Voordat je een ruggeprik mag moet er eerst worden gekeken hoe ver je ontsluiting is dus wordt de gynaecoloog opgeroepen om te komen kijken. Het lijkt wel uren te duren voordat ze er eindelijk is. De ontsluiting is nog steeds 4 cm en de ruggeprik kan gewoon. Ze zal vragen of er plek op de OK is voor mij. En ook lijkt het weer een eeuwigheid te duren voordat ik eindelijk om 14.30 op de OK lig voor de ruggeprik.

Ze zetten me rechtop en bereiden alles voor. Ik word streng toegesproken dat het absoluut belangrijk is dat ik stil zit. Net wanneer die mevrouw wil beginnen voel ik een wee opkomen. Eerst die maar wegpuffen. Ze zijn het een en ander aan doen als ik vaag iemand hoor zeggen dat het niet is gelukt en dat ze nog een poging gaat doen. Ik ben er op dat moment helemaal niet bij dus ik kan me er niet eens druk om maken. Bij de 2e poging zit de epidurale erin. 5 minuten later voel ik me al een stuk beter. En eenmaal terug in mijn kamer kan ik weer lachen.
Ik voel helemaal geen pijn meer. Ik voel soms een druk op mn buik en voel nog wat vruchtwater naar buiten lekken. Zo merk ik dat ik een wee heb. Heerlijk is dit!

Maar met de ontsluiting wil het nog niet echt opschieten. Ze blijven de oxytocine maar ophogen.

16.30 uur
7 cm ontsluiting.

17.30 uur
7 cm ontsluiting.

Het schiet niet erg op.. tussendoor val ik af en toe even in slaap. Maar om de zoveel tijd staat er weer iemand in de kamer. Omdat ik een ruggeprik heb, heb ik ook een katheter die ze in de gaten houden. Ik verlies nog steeds vruchtwater dus het matje onder mn billen moet elke keer verwisseld worden. De temperatuur moet opgemeten worden. Erg veel rust krijg ik niet.

20.00 uur
Ik blijk koorts te hebben. Komt dat door de ruggenprik of heb ik een infectie opgelopen omdat zij mijn vliezen hebben gebroken.

O ja de ontsluiting is nog steeds 7 cm.

Ergens rond 22.00 uur komen ze naar me toe. Ze willen graag kijken of mijn zoontje nog wel genoeg zuurstof heeft. Ik ben nu al zo lang blijven hangen om 7 cm dat ze het niet helemaal meer vertrouwen. "Mocht uw baby geen genoeg zuurstof hebben dan moeten we toch voor een keizersnede gaan,,.
M'n moeder staat op dat moment bij me en ik baal ervan, ik begin te huilen. Natuurlijk gaat de gezondheid van mijn mannetje voor alles. Maar op een of andere manier geeft mij dat het gevoel alsof ik gefaald heb. Dat ik niet op een "normale" manier mijn zoontje op de wereld zou kunnen zetten.

Laat hem alsjeblieft voldoende zuurstof hebben..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je