{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn 2e Zwangerschap

Oma verteld

Afbeelding blog 'Mijn 2e Zwangerschap' Achtergrond blur afbeelding

Een week voordat mijn oma kwam te overlijden vertelde ik haar dat ik zwanger was.....

We wilden nog heel graag een 2e kindje samen. We maakten wel eens grapjes van als Zoë 2 wordt zou het leuk zijn als we dan opnieuw zwanger mochten raken.

Op een gegeven moment zaten we ‘s avonds te eten en mijn man zei jeetje peet wat heb je soms toch een rot humeur zal je soms zwanger zijn? Ik zei nog nee joh vast niet. Maar ik moest toch nog een boodschap doen en nam bij de winkel een zwangerschapstest mee ik dacht nog Nou die zal vast niet positief zijn.

Ik kwam thuis van het boodschappen doen en had tegen mijn man gezegd “nou schat ik heb een test meegenomen en ik ga hem morgen doen”, maar hij is toch negatief dacht ik .

De volgende morgen hoorde ik mijn man thuiskomen van zijn nachtdienst en dacht nou laat ik die test maar is gaan doen. En?! wat denk je 2 streepjes. Ik riep mijn

man en zei je moet nu naar boven komen. Ik kon het gewoon niet geloven en stond bovenaan de trap mijn man op te wachten en zei je zult het nooit geloven met me hand voor me mond en de test in me handen.

Wij zijn zwanger me man was net zo verbaasd als mij, maar we waren dol enthousiast natuurlijk. We krijgen samen een 2e kindje .

Ik heb die dag heel wat keren en de dag erna de test gepakt. Ben ik nou echt zwanger? Ja hoor de streepjes stonden er nog steeds.

De 3e dag ging ik kijken en ik raakte compleet in paniek. Het streepje was weg hoe kan dat nou ? Ik schoot helemaal in de stress, werd compleet onzeker. Had ik het dan toch niet goed gezien, ik had er tenslotte nog een foto van gemaakt. Ik heb mijn

man helemaal in de stress opgebeld en het verhaal verteld. Waarop hij zei ik snap het ook niet maar je bent echt zwanger Petra..

Mijn onzekerheid was zo groot de dag erna ben ik in de auto gesprongen en ik ben  nog 2 testen gaan halen want nu wilde ik het weten ook. Ik heb de testen gedaan en ja hoor gewoon positief. Maar ik bleef onzeker ..

Nou en nu moesten we ons mond nog houden. Voor mij was het dit keer onwijs moeilijk omdat mijn oma ziek was en we niet wisten hoe lang ze nog te leven had.

Uiteindelijk heb ik het mijn tante verteld en met haar afgesproken als het slechter met oma zou gaan ik het haar graag wilde vertellen.

Een paar weken later ging ik bij mijn oma op bezoek en begon ze me hele speciale vragen Te  stellen. Ik zag dat ze achteruit ging, iets in mij zei dat dit het moment was dat ik het haar moest gaan vertellen. Dat deed ik vol trots ook al waren we nog geen 3 maanden zwanger, ze moest het weten.

Ze was zo blij en trots en begon helemaal te lachen. Ze zei gelijk ik denk dat het een jongetje zou worden. Ze moest een traan laten en ik huilde met haar mee. Ik ging met zo’n blij gevoel naar huis want ik heb het oma vertelt !!

Mocht het echt slechter gaan dan wist ze toch dat ze weer opnieuw oma werd.

Dit was zo’n belangrijk moment voor mij .

Een week nadat ik het had verteld is oma overleden..

Wat mis ik haar.

Elke dag denk ik aan haar. Maar ook het besef dat ze ons 2e kindje niet zal kunnen vasthouden doet me ook onwijs verdriet.

Inmiddels zijn we 18 Weken zwanger en hebben we morgen 15 Oktober onze 20 Weken echo.

Zal oma gelijk hebben ?????

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je