{{ message.message }}
{{ button.text }}

Midalgan, verlichting of juist een hel?

Wie van jullie heeft dit middel allemaal gebruikt tijdens de zwangerschap?

Afbeelding blog 'Midalgan, verlichting of juist een hel?'

Zoals bij elk geneesmiddel moet je jezelf tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding afvragen of je deze veilig kan gebruiken. Sommige zwangerschappen verlopen soepel en deze vrouwen hebben nergens last van, maar andere zwangerschappen verlopen wat stroef en deze mama to be’s krijgen last van kwaaltjes. Twee keer raden tot welke groep ik behoorde…

Vanaf week 5 was ik al aan het spugen, werd ik snel duizelig en voelde ik me eigenlijk al niet top. Hier heb ik tot het einde van mijn zwangerschap last van gehad. Daarnaast had ik vanaf week 20 harde buiken en last van mijn rug. De laatste 6 weken werd het helemaal erg en kreeg ik last van bekkeninstabiliteit. Met 36 weken was de pijn in mijn rug dan ook niet te doen dus mijn vriend ging mij af en toe masseren. De pijn was echter zo hevig dat mijn vriend voorstelde om mijn rug in te smeren met Midalgan. Tijdens mijn sportcarrière was dat ook altijd prima, dus ik stemde hiermee in.

Na 5 minuten begon de ellende..
We wilden niet te veel doen, dus na goed insmeren kreeg ik een handdoek over mijn rug om deze goed warm te houden zodat ik hierna een shirt aan kon doen. Mijn rug werd echter zo pijnlijk en heet dat ik om verkoeling riep naar mijn vriend. Op dit punt was het echter nog wel te doen, dus dacht: “het zal wel..” en wilden wij ons klaar maken om te gaan slapen. Nog geen minuut later kreeg ik hele heftige buikkrampen en moest ik naar de wc rennen om te spugen. Mijn vriend rende achter mij aan en zag op dit moment dat mijn rug vuurrood was geworden. Hij haalde met een natte handdoek zo snel als hij kon de Midalgan eraf, maar het duurde even voordat dit werkte. De verdunde druppels water/Midalgan liepen over mijn benen en ook dit werd vuurrood. Wat was er aan de hand? Hoe kon dit zo heftig zijn?

Na ongeveer een kwartier hoefde ik niet meer te spugen en werd te pijn ook wat minder. Ik werd direct ingesmeerd met verkoelende after sun (lang leven Byron Bay) en we konden eindelijk rustig gaan slapen. 

Toch liet het voorval mij niet los, waarna ik de volgende dag ben gaan zoeken naar de bijsluiter. Deze was natuurlijk nergens te bekennen, dus dat werd zoeken op het internet. Ik kwam verschillende websites tegen van de fabrikant en distributeurs die een alinea wijdde aan het gebruik tijdens de zwangerschap. Het rare is, dat op sommige sites staat dat je de crème wel kan gebruiken tijdens de zwangerschap (ook op Midalgan.nl staat dat dit kan maar voorzichtigheid is geboden) en op sommige sites staat dat je de crème beter niet kan gebruiken tijdens de zwangerschap. Wat is nou waarheid? Ik heb echt geen idee waar deze reactie vandaan kwam, want heb hier nooit eerder last van gehad. Neem ook aan dat ik niet de enige zal zijn waarbij dit gebeurd is, dus vind wel dat hier iets mee gedaan moet worden. Alleen aanschrijven zal niet werken, maar misschien dat we dit met z’n allen voor elkaar krijgen?

Bij deze: Let in ieder geval op met geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Wat voorheen geen kwaad kon, kan misschien nu wel kwaad.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je