Snap
  • Zwanger

Midalgan, verlichting of juist een hel?

Wie van jullie heeft dit middel allemaal gebruikt tijdens de zwangerschap?

Zoals bij elk geneesmiddel moet je jezelf tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding afvragen of je deze veilig kan gebruiken. Sommige zwangerschappen verlopen soepel en deze vrouwen hebben nergens last van, maar andere zwangerschappen verlopen wat stroef en deze mama to be’s krijgen last van kwaaltjes. Twee keer raden tot welke groep ik behoorde…

Vanaf week 5 was ik al aan het spugen, werd ik snel duizelig en voelde ik me eigenlijk al niet top. Hier heb ik tot het einde van mijn zwangerschap last van gehad. Daarnaast had ik vanaf week 20 harde buiken en last van mijn rug. De laatste 6 weken werd het helemaal erg en kreeg ik last van bekkeninstabiliteit. Met 36 weken was de pijn in mijn rug dan ook niet te doen dus mijn vriend ging mij af en toe masseren. De pijn was echter zo hevig dat mijn vriend voorstelde om mijn rug in te smeren met Midalgan. Tijdens mijn sportcarrière was dat ook altijd prima, dus ik stemde hiermee in.

Na 5 minuten begon de ellende..
We wilden niet te veel doen, dus na goed insmeren kreeg ik een handdoek over mijn rug om deze goed warm te houden zodat ik hierna een shirt aan kon doen. Mijn rug werd echter zo pijnlijk en heet dat ik om verkoeling riep naar mijn vriend. Op dit punt was het echter nog wel te doen, dus dacht: “het zal wel..” en wilden wij ons klaar maken om te gaan slapen. Nog geen minuut later kreeg ik hele heftige buikkrampen en moest ik naar de wc rennen om te spugen. Mijn vriend rende achter mij aan en zag op dit moment dat mijn rug vuurrood was geworden. Hij haalde met een natte handdoek zo snel als hij kon de Midalgan eraf, maar het duurde even voordat dit werkte. De verdunde druppels water/Midalgan liepen over mijn benen en ook dit werd vuurrood. Wat was er aan de hand? Hoe kon dit zo heftig zijn?

Na ongeveer een kwartier hoefde ik niet meer te spugen en werd te pijn ook wat minder. Ik werd direct ingesmeerd met verkoelende after sun (lang leven Byron Bay) en we konden eindelijk rustig gaan slapen. 

Toch liet het voorval mij niet los, waarna ik de volgende dag ben gaan zoeken naar de bijsluiter. Deze was natuurlijk nergens te bekennen, dus dat werd zoeken op het internet. Ik kwam verschillende websites tegen van de fabrikant en distributeurs die een alinea wijdde aan het gebruik tijdens de zwangerschap. Het rare is, dat op sommige sites staat dat je de crème wel kan gebruiken tijdens de zwangerschap (ook op Midalgan.nl staat dat dit kan maar voorzichtigheid is geboden) en op sommige sites staat dat je de crème beter niet kan gebruiken tijdens de zwangerschap. Wat is nou waarheid? Ik heb echt geen idee waar deze reactie vandaan kwam, want heb hier nooit eerder last van gehad. Neem ook aan dat ik niet de enige zal zijn waarbij dit gebeurd is, dus vind wel dat hier iets mee gedaan moet worden. Alleen aanschrijven zal niet werken, maar misschien dat we dit met z’n allen voor elkaar krijgen?

Bij deze: Let in ieder geval op met geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Wat voorheen geen kwaad kon, kan misschien nu wel kwaad.

5 jaar geleden

Ook ik heb dit vanavond mee gemaakt wat schrikken!! Geen benul dat dit schadelijk is als je zwanger bent ook de zelfde bijwerkingen gehad buikpijn misselijk en ook een vuurrode rug. Gelijk de zalf eraf gehaald. Kimmie wel alles goed gegaan met de baby toen die tijd?

8 jaar geleden

Voor zover ik weet wordt afgeraden (ten minste door mijn huisarts, gyn en apotheek) om midalgan te gebruiken tijdens de zwangerschap. Uberhaupt zulke cremes. Dit omdat er te weinig bekend is over de bijwerkingen en de werking op het ongeboren kind tijdens de zwangerschap. Het zou inderdaad fijn zijn als hier meer onderzoek naar gedaan wordt zodat je zeker weet waar je aan toe bent. Nu is het allemaal een beetje vaag. Ik neem momenteel het zekere voor het onzeker en houd het bij een warme douche.

8 jaar geleden

Dank je wel voor jouw reactie :) Het zou inderdaad heel goed met wisselende hormonen te maken kunnen hebben, maar vind het wel apart dat ze dit helemaal niet verder onderzoeken. Ben na het incident verder gaan zoeken en kwam een hoop wisselende verhalen tegen. Hoop dat ze er binnenkort een waarschuwing bij plaatsen.

8 jaar geleden

Jeetje, dat was vast even flink schrikken! Ik denk dat de reactie te maken heeft met je veranderde hormoonhuishouding en de daarbij horende verandering in je doorbloeding. Tijdens je zwangerschap staan de kleine vaten veel verder open, ook dicht onder je huid. Hierdoor zullen ook de werkzame stoffen eerder door je lichaam verspreid worden. Ik las een tijdje geleden al een artikel waarin gewaarschuwd werd voor de wisselwerking van warmtegel met verschillende medicijnen. Hierover is nog niet heel veel bekend, maar met dat artikel in mijn achterhoofd is het inderdaad wel verstandig om ook tijdens de zwangerschap hiermee uit te kijken!