{{ message.message }}
{{ button.text }}

met een potje naar de huisarts....

Omdat ik wat klachten heb die kunnen duiden op een zwangerschap en ik me stiekem best zwanger voel even een test door de HA laten doen...

Afbeelding blog 'met een potje naar de huisarts....'

Gister had ik al gebeld met de huisarts om mijn klachten uit te leggen. Ik begon ermee dat ik vermoedde dat ik wanger was. Waarom vermoed u dat? Nou ik heb steeds vaker hoofdpijn, ben misselijk en heb honger tegelijk, dingen ruiken anders dan normaal, ik ben rond 18:00 in de avond al moe, heb soms last van pijn in mijn buik, voel me heel emotioneel, het lijkt alsof mijn buik aan de onderkant iets harder is... Dat dus ongeveer. En heeft u zelf al getest? Ja 2 x. 13 en 16 december, beide negatief. En uw laatste ongesteldheid? Uhm, april 2014, maar ik geef nog een paar keer per dag borstvoeding. Conclusie, morgen maar even wat urine langs brengen voor een test.

please_1450789661.jpg

Wat heb ik slecht geslapen. In plaast van lekker te slapen zat ik te denken aan hoe ik het 's morgens het beste aan kon pakken om op tijd bij de huisarts te zijn. Ik zou eerste de kleine man klaar maken voor de dag en dan naar de wc om vervolgens direct naar de huisarts te gaan. En zo deed ik het dus ook. Onderweg naar de huisarts voelde ik me licht euforisch. Zometeen krijg ik te horen dat ik toch zwanger blijk te zijn! Hopelijk kunnen we dan snel bij de verloskundige terrecht zodat ik ook weet hoe lang al... Bij de huisarts op de parkeerplaats was geen plek meer, dsu heb ik de auto iets verderop geparkeerd. Het waaide behoorlijk en het miezerde ook een beetje. Half rennend en mijn potje beschermend alsof het een baby was ging ik naar de praktijk. Bij de balie was nog 1 persoon voor me. En toen was ik aan de beurt. Ik mocht het potje wel even neerzetten en dan zou de assistente me zometeen roepen met de uitslag.

wacht_1450789689.jpg

In de wachtkamer leken de minuten die voorbij gingen uren te duren. Ondertussen had ik al een heel scenario in mijn hoofd over hoe ik het goede nieuws straks aan mijn vriend zou vertellen. Een tijdje gleden had ik al een shirtje voor onze kleine man in de aanbieding gekocht met de tekst ' is het niet stoer, ik word grote broer' erop. Ik zou als ik thuis kwam eerst luchtig doen alsof de test negatief was en vragen of mijn vriend zou willen helpen om de kleine man aan te kleden. Dan zou ik het bewuste shirtje pakken en aan mijn vriend geven. En dan wachten tot hij het door heeft. Het zou niet zo zijn als ik eerst in mijn hoofd had, want dan zou ik mijn vriend namelijk opwachten terwijl ons mannetje het shirt al aan had, maar op deze manier zou het zeker toch nog wel een beetje een verassing zijn. Terwijl ik zit weg te dromen is de assistente klaar met de test. U mag wel even meekomen naar de balie.

no_1450789752.jpg

Ze neemt plaats bij de balie en terwijl ik haar aan kijk schud ze haar hoofd al. De test was negatief. Dan komen de klachten waarschijnlijk toch ergens anders van. Ze wil voorstellen om bloed te laten prikken. Op dit moment voelt het alsof ze me met een grote hamer aan het slaan is. Niet alles wat ze zegt komt nog goed bij me binnen. Ik vraag me af hoe dit nou kan, want zelfs mijn vriend dacht dat ik wel zwanger zou zijn... Maar helaas de testen zeggen toch echt van niet. En dan ook nog weer bloed prikken? Waarvoor? Ik ben toch niet zwanger, waarom moet ik mijzelf dan weer over die muur van een drempel slepen om bloed af te laten nemen? Onderweg naar huis probeer ik mijn tranen te onderdrukken en mijzelf af te leiden met kerst liedjes op skyradio. Nou is Halelujah daar blijkbaar niet het beste nummer voor.

tear_1450789793.jpg

Thuis aangekomen zit mijn vriend te wachten op de bank met onze kleine man. Ik ga verslagen op de tafel erbij zitten en vertel dat het dus toch negatief was. Mijn vriend reageerde vrij nuchter. Misschien was het nog te vroeg om te testen en als het nu niet raak is komt het nog wel. Dan vraagt hij aan mij waarom ik er zo verslagen bij zit. En de tranen komen. Ik dacht echt dat ik zwanger was, zei ik. Hij tovert een glimlach op zijn gezicht en rijkt ondertussen ons zoontje aan mij aan. Hier aljeblieft, hier heb je een baby, geniet hier eerst nog maar even van! Door mijn tranen heen zie ik de lach op het gezicht van ons kleine ventje en denk bij mijzelf, het komt wel goed schatje! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je