{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met de baby op de fiets, hoe doe je dat?

Je baby is dan eindelijk geboren en je kunt natuurlijk niet wachten om lekker op pad te gaan met hem/haar. Maar stel je hebt geen auto, en het is echt te ver om te lopen, of je wilt in het mooie weer gewoon lekker op de fiets, hoe doe je dat dan?

Afbeelding blog 'Met de baby op de fiets, hoe doe je dat?'

Aangezien je baby nog niet zelfstandig rechtop kan zitten, kun je hem/haar natuurlijk niet in een fietsstoeltje zetten. Er zijn gelukkig verschillende manieren om wel veilig een baby te vervoeren met de fiets.

De verschillende manieren van vervoeren

Je kunt met behulp van de “baby-mee” van Steco bijna elk autostoeltje bevestigen op de bagagedrager van je fiets. Zorg er wel altijd voor dat de draaghendel van de autostoel omhoog staat Nadeel van de autostoel op de fiets is dat je baby nauwelijks beschut is tegen regen en wind.

Een andere manier is de Babybike. Dit is een stoeltje waarbij mantogeframe/beugel wordt meegeleverd. Het stoeltje is op een speciale kinderwagen te gebruiken. Bij dit product zit je baby meer beschut tegen weer en wind. Het systeem is uitgerust met veringen waardoor het comfortabeler fietsen is voor je baby. Er wordt wel aangegeven dat dit product pas vanaf 4 maanden te gebruiken is.

Je kunt ook kiezen voor een fietskar. Dit is een kar die je achter de fiets hangt. In de meeste fietskarren kun je een maxicosi plaatsen of zijn er adapters te koop voor een maxicosi. Er zijn ook babyschalen te koop waarin je je baby kunt leggen. Voordeel van de fietskar is dat je baby lekker beschut is tegen regen en wind en hij/zij ook fijn kan slapen. Er zijn verschillende modellen waardoor je ook meerder kinderen in de katr zou kunnen vervoeren.

De bakfiets!

Dan is er ook de bakfiets. Je baby zit dan voor je zodat je je baby kunt zien als je fietst. Bakfietsen zijn er met 2 of 3 wielen en hebben vaak speciale adapters nodig voor de maxicosi of babyschaal.

Er zijn als laatste ook nog speciale fietsen zoals de Taga. Deze fiets heeft 2 wielen aan de voorkant waartussen het kinderzitje geplaatst is. Het ziet er uit als een bakfiets, maar dan ipv de bak een stoeltje. Als je op je bestemming bent aangekomen kunt je de fiets eenvoudig omvouwen toto een buggy..

Welke optie je kiest heeft natuurlijk veel met je budget te maken. Maar voor iedereen die kinderen op de fiets vervoerd is er wel een optie.

Zorg er altijd voor dat je baby goed vastzit in de gordels en dat ook het stoeltje goed vast gemaakt is. Zet je eigen zadel niet te hoog, zodat je makkelijk met je voeten aan de grond komt. Fiets niet te snel en zorg voor goede remmen. Verder is het wellicht verstandig om het fietsvervoer langzaam op te bouwen als je wilt gaan fietsen met je baby.

Veel plezier op de fietstochten.

Hoe vervoer jij je kleintje meestal? Laat het weten in een reactie!

Geschreven door mama Judith

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je