{{ message.message }}
{{ button.text }}

Memory lane...

Afbeelding blog 'Memory lane...'

Ken je dat? Dat je tijdens het opruimen van kastjes en lades ineens iets vindt wat je even terug laat denken aan toen? Iets wat je al een hele tijd niet gezien had en al helemaal niet aan gedacht had?
Precies dat overkwam mij vorige week...

Mijn man en ik merken dat we wat onrustig zijn. Ons onstuimige adoptieproces en het wachten, gaat ons best goed af, maar maakt soms een beetje onrustig.
En wat helpt dan? Opruimen! Iets met een opgeruimd huis en hoofd, zeg maar.
Dus hebben we alle meubels anders gezet in ons huis en ben ik boven wat in kastjes gaan rommelen om het een en ander weg te gooien. Ik trok een laatje open en daar zag ik ze ineens... zwangerschapstesten.... jawel... meervoud; 5 stuks welteverstaan.
Van verschillende merken natuurlijk. Even moet ik terugdenken aan onze fertiliteitstraject en verbaas ik me over mezelf😊.

Hoe down to earth ik namelijk ook ben en hoe nuchter we het fertiliteitstraject door zijn gegaan... als ik nu terug kijk, merk ik toch dat ik wat 'vreemde' dingen heb gedaan. Ik zal je de hele riedel besparen (en mijzelf ook😉), maar de zwangerschapstesten zijn er één van. Want my oh my...wat ben ik geobsedeerd geweest door deze stickjes. En wat hebben ze symbool gestaan voor het traject en nu eigenlijk voor onze kinderloosheid.
Zodra je in een fertiliteitstraject stapt zeg je eigenlijk tegen het ziekenhuis: 'hier heb je mijn agenda en mijn baarmoeder, doe je ding'. En vanaf dat moment ben je ongeveer een slaaf van je cyclus... de dagen kruipen voorbij, de groei van eicellen is net als kijken hoe gras groeit.

Dan is er eindelijk een terugplaatsing (daartussen zit een punctie, maar ook die bespaar ik je) en dan is het wachten.....2 weken wachten, maar gevoelsmatig een triljoen jaren. En in die 2 weken gaat je brein met je aan de haal. Hoe nuchter je dus ook bent.
Na 2 weken mag je namelijk een zwangerschapstest doen. Het is eigenlijk heel simpel; je wacht 'gewoon' 14 dagen en of je bloedt en je weet dat het niet gelukt is of je doet een test en dan is het wachten op de uitslag. Maar aangezien je op diverse fora zit, je er 24/7 mee bezig bent, niet durft te niezen en echt niet 14 dagen kan wachten ga je dus veeeel eerder testen.
En als die test negatief is, kan het komen doordat je te vroeg bent, maar er kan ook een ander merk test zijn die gevoeliger is en de eerste HCG meteen laat zien dus spurt je naar de Kruidvat om die te halen... In je hoofd zijn er tal van redenen waarom de test negatief is. En geen enkele reden had te maken met het feit dat de poging niet was gelukt.
En daarom had ik ook een hele voorraad testjes van allerlei merken liggen. Want je weet maar nooit... Pas als er een bloeding doorbrak, was ik overtuigd.... Meestal dan, want soms zei mijn hoofd dat het een innestelingsbloeding kon zijn, want ik voelde natuurlijk van alles... Dus hup...weer een testje! En misschien komt het allemaal net iets later op gang... dus hup... de volgende dag weer een testje... En zo leefde ik van dag tot dag en van test naar test.
En als ik er nu op terug kijk dan voelt het een beetje onnozel, maar op dat moment was het zo normaal en onderdeel van mijn dagelijkse cyclus...uhhh leven, bedoel ik 😁 .

Dus met de 5 doosjes in de hand moest ik even terugdenken aan die tijd en de hectiek die hiermee gepaard ging, maar ik moest er ook even om grinniken.
We've come a long way... en bij elke fase horen volgens mij dit soort vreemde fratsen... tenminste dat hoop ik; or is it just me and my silly brain?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je