Snap
  • Zwanger

Medische malle molen

Een omschrijving van onze strijd om een gezin te krijgen. Van 7 jaar af en aan zware icsi behandelingen voor een kindje naar iui voor de 2de

8 jaar geleden zijn mijn man en ik voor het eerst naar de fertiliteitsarts gegaan vanwege niet zwanger worden.

Na alle onderzoeken bleek dat bij mij alles perfect was alleen mijn man had te weinig zwemmers, die paar die hij heeft zwemmen ook nog eens te langzaam. Dus de molen in voor een icsi behandeling.

Poging 1, overstimulatie maar toch de punctie doorgezet, 1 eitje, na de terugplaatsing ben ik al heel snel ongesteld geworden. Wat viel dat zwaar...

Poging 2, een aantal jaar later vanwege een andere ziekte bij mij, 3 eitjes. 1 terug laten plaatsen en 2 in laten vriezen. Helaas ging deze poging ook mis.

Na weer een aantal jaar vechten tegen psoriasis besloten mijn man en ik de bevruchte eitjes uit de vriezer nog te proberen en dan maar te stoppen.

Dit was januari 2014. Nummer 1 werd teruggeplaatst, ik kreeg allerlei symptomen en probeerde mijn blijdschap te onderdrukken. Helaas 2 dagen voor de test kwam mijn menstruatie.

17 maart 2014 hebben wij het laatste eitje terug laten plaatsen, voor het eerst in de natuurlijke cyclus. Na 6 dagen kreeg ik krampen, zh gebeld en kon meteen langs komen. Inwendige echo gehad en ze zag iets op de echo. Voor de zekerheid moest ik bloed prikken. Een dag later telefoon....ze was voorzichtig positief, hcg was 150. Een week later de officiële bloedtest....hcg van 400. Op 9 december zijn wij dan eindelijk ouders geworden van een zoontje.

Ik heb een extreme vorm van psoriasis en stond na de bevalling helemaal onder en kon amper voor mijn zoontje zorgen. Nu het iets beter gaat met mijn huid gaan we weer denken aan een tweede.

De vooronderzoeken hebben we inmiddels al gehad en wat blijkt..... mijn man is ineens vruchtbaar ????????

Helaas hebben ze in het zh een foutje gemaakt met hechten waardoor we het iui traject ingaan.

Afgelopen januari zijn we gestart met de iui. Op 6 januari hadden we de afspraak om te starten. Toeval wilt dat ik een half uur voor de afspraak mijn menstruatie te vroeg kreeg. Konden dus gelijk starten. Op dag 3 begonnen met hormooninjecties voor 12 dagen.

Na de inseminatie kreeg ik allerlei kwaaltjes die bij een prille zwangerschap horen. Helaas poging mislukt.

Nu zit ik in de tweede wachtweek van de tweede poging. Geen kwaaltjes alleen krampen af en toe.

8 jaar geleden

Wat jammer, heel veel succes voor de volgende poging.

8 jaar geleden

Wat ontzettend jammer! Heel veel succes voor de volgende poging!! Hou je taai, de aanhouder wint.

8 jaar geleden

Jammer zeg! Alvast heel veel succes voor de volgende poging!

8 jaar geleden

Helaas is het niet raak, we gaan door voor poging 3