{{ message.message }}
{{ button.text }}

Medicijnen en vruchtbaarheid

Afbeelding blog 'Medicijnen en vruchtbaarheid' Achtergrond blur afbeelding

Na een hele drukke tijd van alleen maar werken, huishouden en slapen hier weer een nieuwe blog.  Als je een kinderwens hebt en het lukt niet kun je ervoor kiezen om een medische molen in te gaan. Je hoort wel eens mensen die zeggen ' hij hoeft maar naar mijn onderbroek te kijken'  Ik heb het geluk dat ik die zin kan uitspreken alhoewel ik dit nooit verwacht had. Ik ben namelijk rond mijn veertiende aan de pil gegaan omdat mijn cyclus ongeveer 4 maal per jaar was. O heerlijk hoor ik sommige denken, ja wel als je dan normaal 3 tot 5 dagen ongesteld bent. Maar in mijn geval was ik ongeveer een maand aan het vloeien, met tussenpozen van 1 a 2 dagen. De pil zorgde ervoor dat ik iedere maand op hetzelfde moment ongesteld werd en rond de 5 dagen. Dus toen ik plotseling zwanger was op mijn 19e had ik dit ook nooit verwacht. Twaalf jaar later toen we 'bewust' voor een kindje gingen dacht ik ook weer wel even bezig te zijn omdat mijn cyclus immers altijd door de pil werd gecontroleerd. Echter was ik gelijk na het stoppen van de pil zwanger. Dit resulteerde na 7 weken in een miskraam maar de maand erop was ik weer zwanger en Joy is geboren op 12 augustus 2012.  Toch ben ik me heel erg bewust van de zegening dat ik gemakkelijk zwanger raak en dat het ook anders kan. In mijn directe omgeving komt het ook voor. Kindjes neem je niet, die krijg je.  Als je op internet zoekt naar vruchtbaarheid kom je verschilende items tegen over behandelingen zoals IVF maar over dingen zoals wat medicijnen doen voor en tegen je vruchtbaarheid daar vind je bijna niets over. Wat ik zelf heel erg belangrijk vind na een  'foutje'  van de apotheek jaren geleden is dat je altijd eerst de bijsluiter leest voor je de medicijnen neemt.  In ieder geval de eerste keer! Het kan een hele hoop ellende besparen. Doordat ik dat standaard doe en altijd om een bijsluiter vraag heb ik kunnen voorkomen dat het compleet fout zou zijn gegaan als ik wel was gestart met de betreffende medicijnen in combinatie met hetgeen wat ik al slikte. En bedenk altijd een werkend mens maakt fouten dus zelf een beetje opletten en verantwoordelijkheid nemen is geen verkeerd iets!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je