{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mascha van Beautygloss in verwachting van haar eerste kindje

Afbeelding blog 'Mascha van Beautygloss in verwachting van haar eerste kindje'

De bekende Nederlandse beautyvlogger Mascha Feoktistova van Beautygloss, is in verwachting van haar eerste kindje. Dit laat ze weten via Instagram en een video op Youtube. Extra bijzonder: de YouTube-ster heeft PCOS, een hormonale afwijking waardoor zwanger worden vaak lastiger is.

Mascha begon in 2007 met het maken van beautyvideo's op YouTube. Ze plaatste video's waarop te zien was hoe ze zich opmaakte, haar haren krulde of hoe ze pakketjes vol beautyproducten uitpakte. In 2008, een jaar later, was zij een van de eerste die een kijkje in haar leven liet zien doormiddel van vlogs. Haar kanaal Beautygloss telt inmiddels ruim 630.000 abonnees. 

Het koppel maakte dan ook via een video op Youtube bekend dat de twee in verwachting zijn van hun eerste kindje. Mascha is uitgerekend in juli, deze zomer. "Een zomerkindje!" zegt ze blij. Mascha en haar man, Gregor, stralen beiden terwijl ze het nieuws naar buiten brengen.

PCOS

Mascha is altijd openhartig geweest over het feit dat ze het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) heeft. Dat is een verzamelnaam voor een groep stoornissen die de eierstokken aanzetten tot overproductie van mannelijke hormonen. Hierdoor zetten de eierstokken uit en vormen zich binnenin veel kleine cystes, die de normale eiersprong verstoren. PCOS is hierdoor een hormonale oorzaak van verminderde vruchtbaarheid of onvruchtbaarheid.

5 tot 10% van de vrouwen heeft last van PCOS. Dat is best veel. Helaas is er nog geen oplossing voor deze aandoening. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Juli 2020 ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

Bron: HLN

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je