{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mannenpraat 'Toen mijn vrouw ging bevallen....'

Hoe mannen je (on)aangenaam kunnen verrassen met zwangerschapspraatjes.

Afbeelding blog 'Mannenpraat 'Toen mijn vrouw ging bevallen....''

De tijd vliegt, alweer 22 weken zwanger. Naast dat ik overal dikker word, kun je er nu echt niet meer onderuit dat ik zwanger ben. Dat vond ik met 12 weken natuurlijk al, maar nu geldt dit ook voor anderen.

Ook op het werk kunnen ze er niet meer omheen. Ik heb een opdracht om twee dagen in de week technische opleidingen te ondersteunen met onderwijsvernieuwingen. Een leuke klus, maar zoals je misschien al kunt raden, ik ben omgeven met mannen.

Vanmorgen loop ik een kamer binnen om wat vragen te stellen, over de opdracht wel te verstaan. Vijf minuten later ben ik perplex en kan ik alleen nog maar knikken met grote ogen en toeterende oren. Wat er gebeurde? Een kruisverhoor van twee mannen die tegelijkertijd de ervaring (lees bevallingsverhalen van hun vrouw) wilden delen.

Of het mijn eerste kind was? Nee, ow de eerste maakt al baan (mannengelach), die tweede floept er gewoon uit joh. Of ik al wist wat het ging worden? Voordat ik een antwoord kon geven: Nou bij mijn vrouw ging het mis hoor, een bevalling met een tang, maar die schoot van het hoofd, nu heeft mijn kind blijvend letsel. Of ik een lastige eerste bevalling had? Euuuh, gelukkig doet de ander er snel nog een schepje bovenop en begint ook maar direct over de opvoeding. Mijn ex had er drie, maar die eerste zat vast met z’n hoofd, (zonder logische overgang) nooit beginnen aan een vrouw met kinderen! Mijn huidige vriendin is nu zwanger en ik ben haar nu al bang aan het maken voor de bevalling (mannengelach). Trouwens als je een driftig kind krijgt, gewoon onder de koude kraan zetten, gaat het daarna door, nog een keer onder de kraan. Een tik kan ook helpen.

Ik doe een halfhartige poging om te vertellen dat mijn meisje van 1,5 jaar niet per se onder de kraan gezet hoeft te worden, laat staan een tik van mij krijgt. Eigenlijk heb ik niet eens tijd om te reageren. Ik denk alleen maar ‘heb ik dit gesprek nu serieus met twee mensen die ik niet ken’? Ik dacht dat moeders graag bevallingsverhalen deelden, maar dit sloeg werkelijk alles.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je