{{ message.message }}
{{ button.text }}

Manipulatie op Moederdag

Zo lief als je kleintje voor je kan zijn, speciaal op een dag als Moederdag, zo gehaaid kan hij ook zijn. Kleine boef.

Afbeelding blog 'Manipulatie op Moederdag'

Deze Moederdag is voor mij heerlijk traditioneel gestart. Ik mocht uitslapen, Husband en Max gingen alvast naar beneden (eigenlijk was ik al wakker en klaar om op te staan, maar ik wilde ze wat ruimte geven voor de zekerheid. En ach, iets langer liggen is nooit een straf). Even later kwam ik beneden, voor een door Max gedekte tafel waar een pakje op klaar stond. De knutsel die hij al weken kundig boven op de kast had laten verstoppen door Husband. Al weken vroeg hij wanneer het nou eens Moederdag was, zodat hij het kon geven. Zo schattig. 

Na een dikke kus en knuffel werd door zoonlief het versje opgedreund wat op de buitenkant van de knutsel stond:

Lieve Mama, 

Geel, rood, groen - Je krijgt een mooie bloem

Rood, geel, blauw - Omdat ik van je hou

Groen, blauw, geel - Zo heel heel veel

Rood, geel, groen - En een dikke dikke zoen

Binnenin zat een mooie zelf gefabriceerde bloem van een blokje hout, wc-rolletje, crêpepapier, kleine stukjes gekleurd papier en opplak-steentjes. Geweldig! Ik word oprecht blij van zulke dingen. 

Toen begon Max al gauw over wat Moederdag in hield. Oftewel, ik mocht doen wat ik wilde op deze dag. En hij en papa gingen extra voor mij zorgen (klinkt goed!). En, als hij iets wil vragen dan doet hij dat niet zomaar van 'mama mag ik..'.  Ik vroeg wat hij daar precies mee bedoelde. "Nou, als je dan wilt vragen over iets wat misschien niet mag, dan zeg je niet 'mama mag ik', maar 'lieve lieve mama, mag ik alsjeblieft', want dan mag het denk ik wel". Met een grijns op mijn gezicht voelde de bui al een beetje aan komen.  "Zoals wat dan schatje?". "Nou", antwoordde hij "zoals lieve lieve mama mag ik alsjeblieft even op de iPad?". Met de breedste glimlach ooit er bij (bijna een grimas) en het hoofdje scheef om zijn schattigheid van dat moment nog even extra te benadrukken. Boef. Tja, hoe kun je zoiets weigeren. 

Oftewel, zéér kundig wordt deze speciale dag door zoonlief even ingezet voor ook wat eigen motieven. Ach, geef hem eens ongelijk. Als je het op zo'n slimme, schattige manier doet, kom je er bij mij zo mee weg hoor!

Dus niet veel later zat zoonlief achter de iPad een spelletje te spelen met superhelden, Husband was bezig met onze nieuwe nachtkastjes in elkaar zetten, Molly de hond lag voor pampus op dat ene streepje zon in de tuin en moeder zat binnen een blogje te typen. Niet helemaal het 'all together now'-gevoel wat ik fijn vind op dagen als deze. Inmiddels hebben we vooral veel nuttige dingen gedaan zoals opruimen, schoonmaken, kast inrichten. Hmpf. Nuttig, heel belangrijk en zo hoor. Maar niet erg Moederdag. Ach, dan gaan we straks met zijn allen maar even iets extra leuks doen :-) Bij deze eis ik het! Het zonnetje schijnt dus we maken er hoe dan ook een leuke dag van. De start was in ieder geval heel goed. Met de armpjes om me heen van mijn liefste mannetje en zijn lippen op mijn wang gedrukt. Het beste gevoel dat een moeder kan ervaren. Ja oké, gevolgd door een vakkundig staaltje manipulatie. Zojuist nogmaals ingezet om een snoepje te vragen. Onschuldig snuitje wat niet te weerstaan is. O zucht, natuurlijk ben ik weer gezwicht. 

Fijne Moederdag lieve mama's, mama's in spé en wie van binnen hoe dan ook een supermama is (met of zonder kindje). Geniet er van dames, deze dag is voor ons! Het zonnetje is zelfs speciaal gaan schijnen. 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je