{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama ziekenhuis uit, ik ziekenhuis in...

...39 weken en ik ga ingeleid worden.

Afbeelding blog 'Mama ziekenhuis uit, ik ziekenhuis in...' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen 2 weken ziekenhuis in, ziekenhuis uit voor mama. Wat zij ineens moet doorstaan, pillen voor dit, pillen voor dat... weer maar bloedprikken, kotsmisselijk, wéér buikpijn, 4 dagen opgenomen, andere pillen, niet kunnen eten, weekend naar huis en als klap op de vuurpijl deze week al voor de eerste keer 3 dagen aan het infuus met weet ik veel hoeveel zakken chemo. En zo ook voor mij, mijn laatste weken verlof pendel ik heen en weer tussen ouderlijk huis, zus, ziekenhuis, verloskundigenafspraak (wat maar bijzaak is op het moment), boodschappen doen met papa en proberen mezelf groot te houden, maar thuis stromen de tranen geregeld.
Morgen ben ik precies 39 weken en ga ik ingeleid worden, puur uit praktische overwegingen. Mama is nu te zwak om de hele bevalling en kraamweek erbij te zijn, wat wel het plan was, dus mijn lieve zus doet dit nu. Zij is deze week precies vrij en hopelijk is dit de 'goede week' na de chemo voor mama, zodat ze er toch zo nu en dan bij kan zijn.
Wat zo'n vrolijke, blijde gebeurtenis moet zijn, wordt totaal overschaduwd door dit alles. Als mijn kleine man, werknaam Wibi, zich beweegt in mijn buik voel ik blijdschap met verdriet vermengd en probeer ik me voor te stellen dat hij er al is en als mama over mijn buik aait en hoor praten over 'hoe zal hij er uit zien?' voel ik natuurlijk liefde en verheug ik me op het moment dat hij er straks zal zijn. Maar meteen dat grote vraagteken er achter aan, hoe lang zij en hij van elkaar zullen mogen genieten. Ze wilde zo graag weer lekker met een kleintje op de fiets, naar de kinderboerderij. Als we dat doel voor ogen blijven houden, daar misschien de kracht uit kunnen halen, zal het gaan gebeuren. Met de piepkleine beetjes hoop die we soms durven hebben...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je