{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama van een hooggevoelig kindje en zwanger!

Ik heb een hooggevoelig kindje en een kindje op komst? Mijn zoontje is huileriger en trekt meer aandacht. Hoe zijn jullie daar mee omgegaan?

Afbeelding blog 'Mama van een hooggevoelig kindje en zwanger!' Achtergrond blur afbeelding
Mijn zoontje van 5 is hooggevoelig. En niet zo'n beetje ook. Hij houdt niet van drukte, harde geluiden, onverwachte gebeurtenissen, nieuwe gebeurtenissen, nieuwe mensen, aanrakingen ed. Alles wat voor hem onverwacht en onaangekondigd komt maakt hem nerveus en huilerig. Het voordeel van zijn hooggevoeligheid is dat hij heel lief, empathisch en wijs is. Hij voelt dingen goed aan, gedraagt zich soms als een volwassene (vooral als ik verdrietig ben) en je kunt hem dingen heel goed uitleggen. Alleen....nu ben ik bijna 38 weken zwanger van de tweede. Het is een zware zwangerschap met alle klachten van dien. Tel dan ook de dagen af totdat het beebietje er is. Ik vraag mijn zoon regelmatig wat hij ervan vindt dat hij een broertje krijgt. De ene keer zegt ie dat het heel leuk vindt, de andere keer laat ie duidelijk merken dat ie het niet zo goed weet en bang is dat ie hem liever gaat vinden als ik hem. Hij vraagt wel 10 keer per dag wie ik 'de liefste' vindt en ik krijg hem maar niet uitgelegd dat ik hem de allerliefste vindt, samen met zijn 'komende' broertje. Daarbij heeft hij heel duidelijk door dat ik, vanwege het zwanger zijn van zijn broertje, niet veel meer kan. Slim als hij is. Naarmate de einddatum in zicht komt wordt mijn zoontje huileriger en trekt meer aandacht. Terwijl mijn energie alleen maar afneemt. Vandaag was ik het zo zat dat ik ook echt onaardig tegen hem deed. En voelde me daarna meteen schuldig. Moeilijk. Hij is erg slim, maar ik krijg hem dit niet uitgelegd. Ik heb nu zoiets van: Ik zie het wel als het beebietje er is. Een hooggevoelig kind is een geschenk, dat zeker! Maar kan soms ook best vermoeiend zijn omdat je overal rekening mee moet houden. Dat is op het moment dus een beetje moeilijk voor me. Heeft iemand van jullie een dergelijke ervaring: een hooggevoelig kindje en een kindje op komst? Hoe zijn jullie daar mee omgegaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je