{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama is écht wel bang voor onweer!

Oké, ik heb er weer aan moeten geloven. Het donderde en het bliksemde, het regende alleen geen meters bier. Nee, het is niet grappig..

Afbeelding blog 'Mama is écht wel bang voor onweer!' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben bang voor onweer. Al zolang als ik me kan herinneren. Als klein kind kon ik echt gillend wakker worden (aldus mijn vader) en was ik in paniek & ontroostbaar. Ik hoorde het al in de verte donderen, wanneer anderen het pas 10 minuten later hoorden. Wanneer er onweer is voorspeld lijk ik wel een buienradar junkie. Ik MOET de hele dag in de gaten houden wanneer het gaat gebeuren.

Waar het vandaan komt? Ik heb echt geen idee. Waar ik wel voor moet waken is dat ik mijn zoon niet mijn angsten ga meegeven. Maandagavond was drama voor me..

Mijn instinct schreeuwde; ''Ga naar hem toe, bescherm hem. Pak hem lekker dicht tegen je aan.'' Terwijl zoonlief gewoon heerlijk lag te slapen en weinig mee leek te krijgen van wat zich buiten allemaal afspeelde. En dat is moeilijk. Want dan ben je én angstig, en je hebt daardoor het gevoel dat je je zoon moet beschermen, én je moet hem gewoon laten liggen.

Stiekem was ik blij toen ik zijn eerste huiltje hoorde na weer een harde donderslag. Ik snelde naar boven (normaal durf ik echt niet onder mjn deken vandaan te komen als het onweert) om hem vervolgens heerlijk te knuffelen. ''Kom maar lekker mee naar beneden met mama lieverd.'' hoor ik mezelf zeggen terwijl ik snel boven weg wil, want het besef is weer even terug.

Ik ga met hem op de bank liggen, en hij valt heerlijk bij me in slaap. Ik voel mezelf ook rustig worden. Ik blijf naar hem kijken en sluit het onweer totaal buiten. Waar het mij 30 jaar niet lukte om kalm te zijn/blijven, heeft mijn zoon het bij de eerste de beste onweersbui voor elkaar. Dankjewel lieverd!

kelly_1464768108.jpg

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je