Snap
  • Zwanger

Mama is écht wel bang voor onweer!

Oké, ik heb er weer aan moeten geloven. Het donderde en het bliksemde, het regende alleen geen meters bier. Nee, het is niet grappig..

Ik ben bang voor onweer. Al zolang als ik me kan herinneren. Als klein kind kon ik echt gillend wakker worden (aldus mijn vader) en was ik in paniek & ontroostbaar. Ik hoorde het al in de verte donderen, wanneer anderen het pas 10 minuten later hoorden. Wanneer er onweer is voorspeld lijk ik wel een buienradar junkie. Ik MOET de hele dag in de gaten houden wanneer het gaat gebeuren.

Waar het vandaan komt? Ik heb echt geen idee. Waar ik wel voor moet waken is dat ik mijn zoon niet mijn angsten ga meegeven. Maandagavond was drama voor me..

Mijn instinct schreeuwde; ''Ga naar hem toe, bescherm hem. Pak hem lekker dicht tegen je aan.'' Terwijl zoonlief gewoon heerlijk lag te slapen en weinig mee leek te krijgen van wat zich buiten allemaal afspeelde. En dat is moeilijk. Want dan ben je én angstig, en je hebt daardoor het gevoel dat je je zoon moet beschermen, én je moet hem gewoon laten liggen.

Stiekem was ik blij toen ik zijn eerste huiltje hoorde na weer een harde donderslag. Ik snelde naar boven (normaal durf ik echt niet onder mjn deken vandaan te komen als het onweert) om hem vervolgens heerlijk te knuffelen. ''Kom maar lekker mee naar beneden met mama lieverd.'' hoor ik mezelf zeggen terwijl ik snel boven weg wil, want het besef is weer even terug.

Ik ga met hem op de bank liggen, en hij valt heerlijk bij me in slaap. Ik voel mezelf ook rustig worden. Ik blijf naar hem kijken en sluit het onweer totaal buiten. Waar het mij 30 jaar niet lukte om kalm te zijn/blijven, heeft mijn zoon het bij de eerste de beste onweersbui voor elkaar. Dankjewel lieverd!

 

7 jaar geleden

Wat herkenbaar! Jessie is nu 5 maar nogsteeds als het onweert wil ik na hem toe om hem te beschermen! Hij ligt rustig te slapen en merkt niks ervan. Nu ik zwanger ben van de tweede is het wel iets rustiger geworden in me kop tijdens onweer, of het de hormonen zijn die me angst onderdrukken weet ik niet! Maar het werkt wel, hoop dat Quentin je vanavond ook rustig kan houden! Als ik buienradar moet geloven dan he!