Snap
  • Zwanger

Maak je kind niet bang voor de politie

'Als je zo stout bent komen ze je halen', zeggen veel ouders tegen hun kinderen wanneer ze niet luisteren. De Apeldoornse politie doet een oproep om dit niet meer te zeggen.

Niet bang zijn voor de politie

Het politiebureau plaatst op Facebook een oproep aan alle ouders en grootouders: ‘Stop a.u.b. om tegen uw kinderen/kleinkinderen te zeggen dat wij ze komen arresteren als ze stout zijn. Wij willen juist dat ze naar ons toe komen als ze bang zijn en niet dat ze van ons wegrennen’, schrijven de agenten.

Meningen zijn verdeeld

De Facebookpost is inmiddels meer dan 1500 keer gedeeld en heeft meer dan 2500 likes. De reacties onder de post laten zien dat niet iedereen het eens is met de politie. Sommige noemen het onzin terwijl anderen het eens zijn met de politie.

De Facebookpost

Wat vind jij, onzin of juist goed?

Bron: Facebook Politie Apeldoorn

7 jaar geleden

Als pedagogisch medewerker en vrijwilliger beide politie kan ik het van beide kanten beamen! Wat onschuldig of grappig lijkt. Of misschien zelfs de perfecte timing om je kind tot luisteren te brengen kan een groot ander effect hebben. Ik weet dat de wijkagent eens langs kwam op het dagverblijf en een van de kinderen met grote ogen achter mij kroop en vroeg wie moet er nu naar de gevangenis. Laten we de kinderen vooral leren dat de mannen en vrouwen van de politie ze helpen. Spreek een agent aan met je kind en leg uit dat als je pappa of mamma ooit kwijt bent deze mensen altijd zullen helpen!!!