{{ message.message }}
{{ button.text }}

Life after HG

#HG

Afbeelding blog 'Life after HG ' Achtergrond blur afbeelding

Het is over, maar in mijn hoofd is het nog lang niet klaar. Mijn HG zwangerschap heeft meer met me gedaan dan ik gehoopt had en durf toe te geven. Verhalen over gelukkige zwangeren maken dat ik me jaloers voel. Bepaald eten dat tijdens de zwangerschap niet goed gevallen is, durf ik niet meer te eten. Het lezen van mijn blogs halen alle ellende weer naar boven. Sommige situaties triggeren de flashbacks. Mensen die zeggen; “maar zodra je je kind in je armen hebt, ben je vast alle ellende vergeten”.

Nee, ik ben het niet vergeten en dat zal ik ook nooit doen. 9 maanden ziek zijn heeft er flink ingehakt en ik zal het altijd bij me dragen. Het heeft me getekend voor de rest van mijn leven. Ik geniet extra van ieder moment met mijn zoontje, want ik weet dat alles de eerste en laatste keer zal zijn. Hij zal namelijk nooit een broertje of zusje krijgen. Ik kan het hem niet aan doen om hem 9 maanden niet te verzorgen; “sorry jongen, mama is ziek en kan er niet voor je zijn”. Ik zou het nooit over mijn hart kunnen verkrijgen. 

Op die manier heeft HG me 9 maanden van mijn leven ontnomen, maar beïnvloed het ook mijn toekomst en die van mijn man en die van ons zoontje.. Het is niet eerlijk en ik blijf hangen in zelfmedelijden. Ik weet dat ik het af moet sluiten, me moet richten op alle mooie dingen en dat HG over is, maar toch houd het me bezig...  

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je