{{ message.message }}
{{ button.text }}

Liefde is toch onvoorwaardelijk?

Een complex verhaal

Afbeelding blog 'Liefde is toch onvoorwaardelijk? '

Lieve mamaplaats-mama's (to be!),

Ik ben 42 jaar oud en op dit moment elf weken zwanger, zwanger van een baby die is verwekt dankzij een donor. Nooit was er een moment geweest dat ik had gedacht dat ik op deze manier zwanger zou worden.

Toen ik 31 jaar oud was zijn mijn man en ik begonnen met het proberen om zwanger te raken. Helaas, niets werkte. We zijn een IVF-traject in gegaan, twee keer. De eerste zwangerschap eindigde, na zes weken, in een miskraam. We hebben vervolgens de tweede zwangerschap, met 14 weken, zelf beëindigd omdat de baby zich totaal niet goed aan het ontwikkelen was. Het zou afschuwelijk voor het kleine mensje geweest zijn als we hem of haar zouden hebben gehouden. In deze periode zijn ook mijn beide ouders overleden. Het was een verdomd lastige periode.

Uiteindelijk is duidelijk geworden dat 'het aan mij lag' maar wat de reden daar precies voor was, dat is nooit helder geworden. En daar heb ik het nog steeds moeilijk mee...

Ik wist dat mijn man ontzettend graag kinderen wilde. Daarom heb ik hem, uit onwijs veel liefde, de mogelijkheid gegeven om mij te verlaten. Zodat hij misschien bij een andere vrouw wel kon vinden wat hij wilde. Maar hij bleef bij mij. Gelukkig.

We hebben verder gekeken, naar andere opties. Via veel omwegen hebben wij een donor gevonden, in theorie was zij samen met mijn man zwanger geworden. Maar ik draag het kindje. Een complex verhaal, maar voor ons werkt het.

Wij gaan de kleine opvoeden met een overload aan liefde, we zullen er alles aan doen om de toekomst van deze spruit er zo goed mogelijk uit te laten zien. Het zal mijn hart daarom breken als er een dag komt, waarop mijn kind ophoudt me als 'mama' te zien... Liefde is toch onvoorwaardelijk?

Tuurlijk, denken we er weleens over na want onze baby er straks van gaat vinden. Gaan we het überhaupt vertellen? Hoe zal hij of zij erop reageren? Wil ze/hij haar/zijn biologische moeder leren kennen? Wij drieën (mijn man, de donor en ik) hebben gelukkig dezelfde ideeën er over. Maar mijn vraag is, wat denken jullie ervan? Zodat ik jullie meningen ook mee kan nemen in mijn beslissing voor de toekomst.

Liefs

Note van de redactie: Je kunt op onze site gewoon anoniem je verhaal zelf posten. Maar wil je dat niet zelf doen maar wel je verhaal delen met andere moeders? Mail je verhaal dan naar info@mamaplaats.nl o.v.v. Anonieme Inzending   

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je