{{ message.message }}
{{ button.text }}

Let's make a baby, en nu eentje die bij me blijft...

Yes let's start this party, dit gaan we rocken....

Afbeelding blog 'Let's make a baby, en nu eentje die bij me blijft...' Achtergrond blur afbeelding

Voor sommige is het je mag eerst zelf aan de slag , je word meerdere malen terug naar huis gestuurd met probeer het eerst nog even zelf want je bent nog zo jong. Dan uit eindelijk ga je naar het ziekenhuis, krijgt een gesprek en wat onderzoeken. Dan krijg je te horen welke route je gaat volgen, route paars/geel/groen. Dan krijg je wat medicatie, soms kan je er bijna een eigen apotheek mee beginnen... Je gaat naar een klasje voor een cursus ''waar zet je die naald neer''. Dan naar huis en mag je zelf even een paar dagen spelen voor naaldenkussen. Na een paar dagen met het vloeistof in je systeem, ben je misselijk, heb je hoofdpijn (terwijl je zeker weet dat je genoeg water heb gedronken). En man wat zijn die geuren sterk die m'n neus bereiken. Na een paar dagen ben je weer in het ziekenhuis, lig je dan met die vrouw onvriendelijke staaf in je you know where.. Word je weer naar huis gestuurd en mag je nog even verder auditie doen voor naaldenkussen, hmm het is wel even zoeken naar een lege plek want is er wel een lege plek?

Weer een paar dagen verder man man , m'n hoofd en die geuren worden steeds erger zelfs koken is verschrikkelijk in deze tijd. Dan is het weer tijd voor een bezoekje in het ziekenhuis , word er gekeken of ik al op stok kan. Is alles al goed aan het rijpen, heeft alles de juiste afmeting... Mag niet te groot en niet te veel maar ook niet te klein, lekker tegenstrijdig. Ja zo is je gevoel ook, alle emoties gaan door je systeem huilen/boos/opgelucht/ angst/pijn soms zelfs alles door elkaar. 

Ooh ja was ik ook vergeten te vertellen of het voelt alsof iedereen met het zelfde bezig is, alleen zit jij nog steeds op één van die routes(paars/geel/groen). En is er een groot gedeelte van de vrouw die helemaal die route niet heeft gehad maar'' hij hoeft maar te kijken en...'', juist die route... 

Dan zijn we bijna aan het eind, je word of geplukt/of krijgt je eitje gezelschap/ of je word naar huis gestuurd dat je er te veel hebt aangemaakt.. En dan hopen op een goede afloop, zo'n afloop met die magische streepjes ja het liefst gewoon 2. Yup in de afgelopen dagen pies je bijna iedere dag over die toverstaf, en tuur je of dat ene streepje verschijnt... 

Je zal wel denken wat een onsamenhangend verhaal, klopt maar zo voelt het fertiliteitstraject ook ..Ik nam jullie even mee in vogelvlucht door een fertiliteitstraject.. Een onzeker en slopend traject, je weet niet wat het eindstation zal zijn. Zwanger niet zwanger, nooit zwanger en kinderloos door het leven... Dan zal dit helemaal gek klinken, maar ik ben er klaar voor ik heb er zin in. Kom maar op, ik ben blij dat ik even een rust moment heb gecreëerd even weer met de beide benen op de grond sta. Ik vind het wel spannend want ik ben bijna aan het einde van ons traject... De afgelopen weken heb ik veel rust moment gecreëerd meditatie ,yoga, las ik uit mijn boek rust(Christelijk boek), deed ik een EMBtest(bij Marije jelsma van Bemama). Dit omdat ik het idee heb dat mijn cyclus na m'n miskraam helemaal ontregelt is...

 Ook zocht ik contact met Carolien van Lotus diffuser want kon ik ook nog meer rust gebruiken tijdens m'n slaap. Carolien heeft me zo fijn geholpen, Carolien verkoopt onder andere etherische oliën. Ik vertelde haar dat ik in een fertiliteitstraject zit en iets zocht waarbij ik nog meer rust kon creëren in huis. Maar vooral tijdens mijn traject, want het traject kost veel energie en stress. Want je hebt een bepaald doel en die bereik je niet door bepaalde stappen te doorlopen wat je vaak doet als je een bepaald doel wil bereiken. Er is niet echt een handleiding hoe je bepaalde stappen moet doorlopen, waarbij er in deze handleiding staat: als je dit doorloopt raak je zwanger. Was dat maar zo ging het maar zo makkelijk... Ik heb de afgelopen weken van alles gedaan om m'n lichaam nog beter voor te bereiden, maar dat betekend niet dat dit me brengt naar moederschap. 

Maar heb ik de afgelopen weken er gewoon van alles uit gehaald om me een soort van voor te bereiden. Voor te bereiden op dat slopende traject.. Ik heb ook bloedtesten laten doen in het ziekenhuis, onder andere heb ik vorig jaar een onderzoek laten doen waarom ik voor de 2de keer een miskraam kreeg. En moest ik die dit jaar weer herhalen, zodat ze een goede vergelijking hadden. Deed ik ook nog een bloedtest om te bekijken hoe mijn progesteron was, want ik wil er echt alles aan doen.. 

Uit de Embtest kwam voornamelijk dat mijn lichaam continu aan staat, ik dus veel stress heb in m'n lichaam. Maar zei ze ook dat we allemaal wel stress hebben in ons leven, maar is het juist goed om echt rust momenten te creëren. Moet ik mijn vitamines goed aanvullen, want ik heb bijvoorbeeld ijzer te kort. Ook reageert m'n lichaam enorm op gluten, tarwe, soja en koemelk, yup fijn he... Ik kan je vertellen dit zal een behoorlijke uitdaging worden, ik kan echt genieten van vers gebakken brood. Melk en yoghurt dronk en at ik toch al niet, dus is dat niet zo'n probleem om te laten staan.  ''En ik hoor je denken , man man zij heeft er echt alles voor over om zwanger te worden en wat een onzin ik heb dat helemaal niet gedaan en raakte gewoon zwanger'' Yup kon ik die vrouw maar zijn die zou zeggen; man ik ben dankbaar dat ik gewoon op een normale manier zwanger kon worden. Maar helaas die vrouw ben ik niet, dus yes ik doe er nu alles aan. Ik heb niet heel veel opties meer, ik zit aan het einde van ons verhaal... Wil je weten wat een Embtest precies is kijk eens op de website van bemama.nl. Ik vond het fijn om deze test bij haar te doen, want na de test neemt ze de uitslag uitgebreid met je door. 

We hebben nog 1 iui en moeten we nog even een beetje doorsparen voor onze IVF behandeling, er is door veel lieve volgers een enorm bedrag opgehaald(€2151 incl alle aftrek van de crowdfunding site). We hebben uitgezocht wat alle kosten zijn die we voor de IVF behandeling moeten betalen, het zijn behoorlijke bedragen. Het totaal bedrag is € 3359,88 (IVF, Medicatie, KID) en dan hebben we ook nog kosten voor de opslag(€ 73,63) en als er meerdere terugplaatsingen(€615,17 per terugplaatsing) nodig zijn na de punctie.

Ook zag ik veel voorbij komen over de etherische oliën. Er zijn voor veel thema's etherische oliën, ik kon alleen niks vinden voor vrouwen die net als mij in een fertiliteitstraject zitten...Bij Carolien van Lotus Diffuser kocht ik een etherische olie en een spray voor tijdens het traject van de lijn ''mama's to be'' , het is zo'n fijne rustgevende geur. Ik heb dan de '' Be chill'', het is ontspanningsgeur om volledige rust te creëren. Iets wat je tijdens een traject wel kan gebruiken. Op haar website staat van alles beschreven over deze olie, in deze olie zit Bergamot, Ylang Ylang, Patchouli, Kruizemunt en Mandarijn. De etherische olie gebruik ik in de nacht in onze diffuser en de spray gebruik ik zodra ik weer start met ons traject. Van de spray heb ik de ''Welcome & Prepare – Auraspray'' ook hier staat een hele beschrijving van. In deze spray zit Wierook, Peper, Jeneverbes, Mandarijn, Dille, Vanille en Palo Santo , deze spray heb ik dus nog niet gebruikt. Ook heb ik van de week rollers bij haar besteld die ik op m'n werk kan gebruiken, want op m'n werk heb ik geen diffuser staan... En nu kan ik het met me meenemen in een roller, ik ben benieuwd hoe ik de spray vind zodra ik weer van start ga met ons traject :)

Dus wij zijn er klaar voor , hopelijk deze keer met een baby die 9 maanden in mijn buik blijft....


Instagram: huisje_boompje_handicap

Afbeelding blog 'Let's make a baby, en nu eentje die bij me blijft...'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je