{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leren schrijven is verledentijd

Afbeelding blog 'Leren schrijven is verledentijd'

Vanaf 2016 zal er op Finse basisscholen geen les meer gegeven worden in schrijven met pen en papier. De piepjonge leerlingen krijgen daar vanaf volgend jaar typles op een tablet.

Fijne motoriek

Ouders maken zich zorgen, want hoe ontwikkelt je kind dan de fijne motoriek? Ook daar hebben de Finnen aan gedacht; de kinderen krijgen meer les in handvaardigheid en tekenen.

Handschrift van groot belang

Sarina Simenon van het gemeenschapsonderwijs vindt het invoeren van de tablet in de lessen een goed idee. Toch denkt ze dat het ontwikkelen van een handschrift ook nog steeds van groot belang is. Ook grafologe Marie-Thérèse Christians denkt er zo over: "Het is net zo belangrijk als leren lopen en praten. Het maakt deel uit van het ontwikkelingsproces bij kinderen".

Schrijven stimuleert creativiteit

Juf Joke (docent van het jaar in Vlaanderen) ziet ook niets in het afschaffen van de lessen. "Schrijven stimuleert de creativiteit bij kinderen. Natuurlijk kan daar het gebruik van de tablet bijkomen, maar waarom zou je het schrijven afschaffen? De twee kunnen prima naast elkaar bestaan."

Hoe denk jij hierover? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: Telegraaf

Tags: #Zwanger

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je