{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lekkende boobies

Afbeelding blog 'Lekkende boobies'

Lekkende boobies.

Waar ik altijd veel over lees en hoor is een moeilijk op gang komende melktoestroom. Het kan allerlei oorzaken hebben. Zo ook bijvoorbeeld door die keizersnede, dat je melk niet zo lekker op gang komt.

Tijdens mijn zwangerschap werd ik ook al dood gegooid met het advies dat je naar een lactatiekundige kunt gaan (ook al gaf ik mijn gehele zwangerschap al aan GEEN borstvoeding te gaan geven). Niet m'n ding. Ik voelde mij hier gewoonweg niet prettig bij. Maar goed, toch fijn om te weten dat ik alsnog naar de lactatiekundige kon.

Over dat op gang komen van melk maakte ik mij niet zo veel zorgen, want bij mijn eerste zwangerschap lekte ik al melk vanaf 26 (!!) weken. Ons neefje bleef tijdens een familieweekend bij ons op de kamer slapen, vonden wij leuk en hadden zn ouders een nachtje "rust". Toen hij snachts huilend wakker werd, gaven we hem een flesje en het kind sliep weer verder. Prima allemaal. Tot de volgende ochtend. Ik liep de badkamer binnen en mijn man vroeg wat voor vlekken ik allemaal op mijn T-shirt had?! Nou: daar was de melk!

Vanaf dat moment begon ik al met melk te lekken.

Voordeel hier van was wel dat ik vanaf week 36 al redelijk wat spuitjes met colostrum in de vriezer klaar had liggen voor als ons meisje geboren zou worden. [In mijn andere blog over "Borstvoeding? Nee dank u" vertel ik waarom ik absoluut geen borstvoeding wilde geven maar hoe ik mijn kind toch wel het pure goud gunde]

Nu met 25 weken zwangerschap en onze eigen huilende baby begint deze "ellende" al weer. Waarom ik het ellende noem? Omdat het ook echt ellendig was, die eerste weken na de geboorte van Majee en mijn lekkende boobies.

Overal lees je over hoe het is als die melk maar niet op gang komt maar ik had nog nooit ergens het tegenovergestelde gelezen; LITERS MELK LEKKEN! Vanaf de geboorte stroomden mijn boobies leeg. 2 pads per borst en zo'n mega verband uit het kraampakket (nee, bloed vloeien deed ik amper maar gelukkig kon ik deze verbanden ter grote van een strandlaken alsnog wel gebruiken) ging er elke avond die sportbh in! En dan nog werd ik midden in de nacht wakker met een doorweekt T-shirt en doorweekt dekbed.

Ging ik douchen? Dan zag ik onder de douche de melk er gewoon uit stromen, stimuleert zo lekker dat warme water. Was ik dan klaar met douchen en moest ik me afdrogen? Dan zat ik al weer volledig onder de melk. Dus het eerste wat ik moest doen als ik die douche uit stapte was direct een bh aantrekken en daar weer van die enorme strandlakens van een maandverbanden in doen!

Kijk, ik snap echt wel dat het vervelend is als je melk niet lekker op gang komt. En ik was ook oprecht heel gelukkig dat er zo veel melk beschikbaar was voor Majee. En ik hoop wederom dat er genoeg is straks voor de twins. Maar het is ook echt geen pretje, z贸 veel melk. Dus, een van de dingen waar ik nu al tegenop zie? Liters goud lekken....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je