Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Leeftijd en zwangerschap.

oordelen, mensen die praten achter je rug om, alleen om iets wat jij graag wilt.

ik heb altijd al jong moeder willen zijn, mijn vriend is ouder en dat komt wat dat betreft goed uit. 

Jammer is alleen dat mensen een oordeel hebben; "maar je zit nog op school, hoe ga je dat doen?' "moet je niet eerst je carriere voorop stellen, voordat je gaat denken aan een gezin?" NEE, NEE, NEE. ik bepaald zelf hoe ik mijn leven inricht. Ik mag dan wel jong zijn, 20 jaar, maar ik heb altijd geroepen dat ik zo vroeg mogelijk moeder wil zijn. ik woon samen met de liefste man die ik ken en we zijn dol gelukkig met elkaar. we hebben een huisje, genoeg ruimte en ja. ik zit nog op school en misschien maak ik het mezelf wel ontzettend zwaar, maar is dat niet mijn probleem? Waarom vind iedereen het zo erg dat ik het mezelf zwaarder maak? Ik ben gelukkig, met alles wat op dit moment in mijn leven is. Het voelen van ons kleine meisje in mijn buik geeft mij alleen maar meer motivatie voor school. Om mijn opleiding af te ronden. Ik weet waar ik het voor doe, niet alleen voor mezelf, maar ook om mijn kleine meid een goed leven te geven. sinds mijn 12e wil ik al psychologe worden, niets houdt mij tegen, dus waarom zou een kindje dat wel doen? Ik heb een hele lieve familie en een lieve schoonfamilie die ons zullen steunen waar ze kunnen. En ja, misschien onderschat ik het wel. Maar is dat niet ook mijn probleem? Waarom zijn mensen zo oordelend en kunnen ze niet gewoon gelukkig zijn voor mij? Waarom zijn mensen toch meer bezig met MIJN leven, dan met hun eigen leven. Want wat iedereen ook doet, zolang je maar gelukkig bent toch? En misschien denkt iedereen die dit leest er hetzelfde over als de rest van de mensen die mij niet begrijpt, maar ik hoef mezelf niet te verdedigen.

IK ben gelukkig! En IK moet uiteindelijk leven met de keuzes die IK maak, of dat nou de goede of de verkeerde keuzes zijn geweest!

Ik ben in ieder geval erg trots op mezelf en wat ik tot nu toe doe en wat ik heb bereikt met mijn leven, en daar gaat het om (:

9 jaar geleden

Gewoon lekker laten praten! Zolang jullie maar gelukkig zijn en achter jullie keuze staan! Geniet van je zwangerschap en straks van je mooie kindje!

9 jaar geleden

Hoi Sanne, ik ken het als mensen een oordeel hebben als je zo jong kinderen neemt. Ik (22 jaar) had een hoop commentaar verwacht omdat ik dacht dat er nog een taboe rust op jong kinderen nemen. In eerste instantie voelde ik schaamte en nervositeit bij het vertellen over mijn zwangerschap. Bang voor de reacties. Bij mij kwamen de reacties van mensen om mij heen als een wonder allemaal positief, vooral mijn oma en schoonouders erg blij, behalve mijn eigen ouders. Ik begrijp het wel, ze willen alleen het beste voor je en Ik zit in een lastige situatie waarin een baby ''niet echt handig is'', maar inmiddels hebben ze het moeten accepteren. Die baby is nu toch al onderweg. Toch blijven er soms negatieve opmerkingen vallen zodra er een discussie plaatsvindt. Dan zegt men ineens: Je had het nooit moeten doen met je domme... Afijn, zo dus ongeveer. Ik merk aan jou verhaal dat dat voor jou erg averechts werkt en je zeer in de verdediging schiet. Wat je ook goed recht is hoor. Voor mezelf zorgt het ervoor dat ik weer aan het twijfelen sla en dat zou de bedoeling niet moeten zijn.... Ik heb me dan ook voorgenomen positief te blijven en al het commentaar langs me heen te laten gaan. De situatie is zoals het is. Steeds maar in de put zitten of in de verdediging schieten kost onnodige energie. Je moet maar zo denken, mensen hebben het beste met je voor, maar zien soms niet dat iets dat in eerste instantie voor hen niet het beste lijkt, jou toch heel gelukkig kan maken. Stay positive!

9 jaar geleden

Lekker doen waar jij/jullie je lekker bij voelen. Er zullen altijd mensen zijn die hun mening klaar hebben. Hoe moeilijk het soms ook is niks van aan trekken. Ik wordt ook door veel mensen scheef aangekeken als ik met mijn 34 weken buik achter de kinderwagen loop waar mijn 10 maanden oude dochter in zit. Vaak zijn ze gewoon jaloers omdat je het 'avontuur' wel aangaat en hun niet ;-)