{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lange qt syndroom en zwanger

Afbeelding blog 'Lange qt syndroom en zwanger'

In 2014 zijn we erachter gekomen dat ik het lange qt syndroom heb. Een erfelijke hartafwijking.  Door deze ziekte krijg ik extra echo's en sta ik onder controle in het umcg. De extra echo's zijn altijd fijn zodat we de kleine meid even weer kunnen zien. Tijdens de zwangerschap heb ik gelukkig niet veel extra klachten. Alleen de moeheid is erger aanwezig. Ik moet elke dag medicijnen nemen tijdens de zwangerschap, en hierdoor wordt ik wel extra moe. Af en toe even een power napje is dan ook wel prettig. 

We hebben afgelopen week de 20 weken echo gehad en deze was gelukkig helemaal goed. Toch altijd spannend weer. Zoals ook met lizzy wordt ik met deze zwangerschap met 38 weken ook weer ingeleid en krijg ik een ruggenprik. De inleiding en ruggenprik doen ze omdat ik geen pijn mag hebben tijdens de bevalling. Dit omdat je hart dan 2x zo hard moet werken en dat mag juist niet. Alles moet rustig blijven tijdens de bevalling. Ook mogen de persweeën niet langer duren dan een half uur. Als het me niet lukt om binnen een half uur haar eruit te persen krijg ik een keizersnede. Bij lizzy is het gelukt , dus ik ga er weer alles aan doen om het binnen een half uur te doen. 

Na de bevalling wordt ons meisje helemaal gecheckt en moeten we sowieso 48 uur ter observatie blijven, omdat mijn medicatie ook bij haar binnen komt in de placenta. En dit kunnen ze dan in de gaten houden de eerste 48uur. Als alles goed gaat mogen we daarna lekker naar huis. 

Komende zaterdag wordt Lizzy alweer 1 jaar, dit zullen we klein gaan vieren in verband met corona. Ik zal mijn volgende blog hierover schrijven.

Liefs Nikki *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je