Snap
  • Zwanger
  • Babyspullen

Welkom in de laatste weken van je zwangerschap

Opgezette enkels, een buik om u tegen te zeggen en om de haverklap naar het toilet moeten. Tel daar bekkeninstabiliteit bij op en je raad het al: je bent in de laatste weken van je zwangerschap beland.

Het liefst zou je de hele dag op de bank liggen met de voetjes omhoog, maar eerlijk is eerlijk; het huishouden draait gewoon door. En met een beetje pech heb je ook een hyperactieve peuter rondlopen die (geheel terecht natuurlijk) aandacht wilt. Het laatste waar je dan aan zit te denken is om met kind en buik richting de supermarkt te waggelen. Daarom de oplossing voor alle medemoeders (met of zonder zwangere buik en rondrennende peuter): online je boodschappen bestellen.

Aftellen geblazen

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens en ze hebben gelijk. De eerste drie maanden zijn ook niet prettig, met dank aan de ochtendmisselijkheid, maar daarna gaat het met sprongen vooruit. Je hebt weer energie, je buik heeft een prachtig formaat en je straalt als nooit tevoren. Maar die laatste weken, poeh, mogen we die even overslaan? Schoenen aandoen is een ware sport geworden – om over je teennagels lakken maar niet te spreken – en ook traplopen is een uitputtingsslag. Hoogzwanger ben je dan ook vooral aan het aftellen tot de uitgerekende datum (en hoop je stiekem dat de kleine zich eerder aandient).

Achter de iPad

Maar zoals gezegd: het huishouden draait onverbiddelijk door. Met een beetje geluk kan moeders helpen bij het schoonmaken, kan manlief het koken voor zijn rekening nemen, maar die boodschappen komen toch vaak bij de vrouw te liggen (lees: mannen + supermarkten = verdwalen en de helft vergeten mee te nemen). Maar hoe doe je dat als je om de vijftien minuten naar het toilet moet en je conditie een ramp is? Simpel. We nemen een bank, een kopje thee, de iPad en albertheijn.nl waar je eenvoudig de weekboodschappen bestelt. Is het echt zo simpel hoor ik je denken? Ja, want net als in de ‘echte’ supermarkt ga je je lijstje af en leg je alles wat je nodig hebt met één klik in je winkelmandje. Vervolgens worden je boodschappen thuisbezorgd op een moment dat het jou uitkomt (bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg zodat je lekker vers brood in huis hebt). Snel, eenvoudig en de oplossing voor iedere zwangere vrouw waarvoor een tripje naar de supermarkt voelt als een backpacktrip door Azië (of voor iedere mama die haar tijd liever aan andere dingen besteed dan boodschappen doen). Perfect toch?!

Wij van Mamaplaats.nl zijn benieuwd; doe jij je boodschappen al online? Laat het ons weten in de reacties!

8 jaar geleden

Yep en ik ben er zo blij mee. Mijn man is de hele week van huis en heeft de auto mee. Daardoor kwam het er altijd op neer dat we in het weekend de boodschappen moesten doen zoals heeeeel veel mensen. Dit was voor mijn man was na zijn lange (50/60 urige) werkweek niet het meest favoriete uitje dus toen er bij ons bezorgd ging worden dat dan ook meteen geprobeerd. Heerlijk...zou niet anders meer willen. Ik bestel meestal een keer per maand maar dan ook voor de hele maand (op het brood en verse groente na). Ja voor ons niet meer in de drukke weekenden, met twee kleine kids door de sipermarkt rennen dan terug naar de auto alles in- en thuis weer uitladen, nee bij ons wordt het allemaal netjes in de keuken neergezet en doe ik het spil wat in de vriezer en koelkast moet uiteraard meteen opruimen en de rest zoals het mij het beste uitkomt. Heerlijk

8 jaar geleden

Ja zeker...Zo nu en dan is dat maar al te handig! In laatste weken van mijn zwangerschap bestelde ik online, en haalde mijn partner de boodschappen op! Zo gedaan. 10 minuutje achter het Internet in plaats van 60 minuten in de winkel. Heel handig!

8 jaar geleden

Zou wel willen maar bezorgen hier niet

8 jaar geleden

Haha dat zouden we wel willen maar bij ons kunnen we dat niet doen via het internet... Tsja we wonen in een uithoek..