{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welkom in de laatste weken van je zwangerschap

Opgezette enkels, een buik om u tegen te zeggen en om de haverklap naar het toilet moeten. Tel daar bekkeninstabiliteit bij op en je raad het al: je bent in de laatste weken van je zwangerschap beland.

Afbeelding blog 'Welkom in de laatste weken van je zwangerschap'

Het liefst zou je de hele dag op de bank liggen met de voetjes omhoog, maar eerlijk is eerlijk; het huishouden draait gewoon door. En met een beetje pech heb je ook een hyperactieve peuter rondlopen die (geheel terecht natuurlijk) aandacht wilt. Het laatste waar je dan aan zit te denken is om met kind en buik richting de supermarkt te waggelen. Daarom de oplossing voor alle medemoeders (met of zonder zwangere buik en rondrennende peuter): online je boodschappen bestellen.

Aftellen geblazen

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens en ze hebben gelijk. De eerste drie maanden zijn ook niet prettig, met dank aan de ochtendmisselijkheid, maar daarna gaat het met sprongen vooruit. Je hebt weer energie, je buik heeft een prachtig formaat en je straalt als nooit tevoren. Maar die laatste weken, poeh, mogen we die even overslaan? Schoenen aandoen is een ware sport geworden – om over je teennagels lakken maar niet te spreken – en ook traplopen is een uitputtingsslag. Hoogzwanger ben je dan ook vooral aan het aftellen tot de uitgerekende datum (en hoop je stiekem dat de kleine zich eerder aandient).

Achter de iPad

Maar zoals gezegd: het huishouden draait onverbiddelijk door. Met een beetje geluk kan moeders helpen bij het schoonmaken, kan manlief het koken voor zijn rekening nemen, maar die boodschappen komen toch vaak bij de vrouw te liggen (lees: mannen + supermarkten = verdwalen en de helft vergeten mee te nemen). Maar hoe doe je dat als je om de vijftien minuten naar het toilet moet en je conditie een ramp is? Simpel. We nemen een bank, een kopje thee, de iPad en albertheijn.nl waar je eenvoudig de weekboodschappen bestelt. Is het echt zo simpel hoor ik je denken? Ja, want net als in de ‘echte’ supermarkt ga je je lijstje af en leg je alles wat je nodig hebt met één klik in je winkelmandje. Vervolgens worden je boodschappen thuisbezorgd op een moment dat het jou uitkomt (bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg zodat je lekker vers brood in huis hebt). Snel, eenvoudig en de oplossing voor iedere zwangere vrouw waarvoor een tripje naar de supermarkt voelt als een backpacktrip door Azië (of voor iedere mama die haar tijd liever aan andere dingen besteed dan boodschappen doen). Perfect toch?!

Wij van Mamaplaats.nl zijn benieuwd; doe jij je boodschappen al online? Laat het ons weten in de reacties!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je