{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwaal na kwaal

Wanneer een tweede zwangerschap geen feestje blijkt.

Afbeelding blog 'Kwaal na kwaal ' Achtergrond blur afbeelding

Natuurlijk, zwanger zijn is een zege, want zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend... Maar als je dan met 30 weken al zoveel achter de rug hebt, mag je ook best een keertje klagen toch? Met als enige vergelijkingsmateriaal een perfecte zwangerschap waarbij ik met 38 weken nog de Macarena stond te dansen, tegenover nu, waarbij ik met 23 weken al haast geen trappen meer kon lopen. Bekkeninstabiliteit, zwangerschapsdiabetes erbij kreeg waarvoor ik insuline moet spuiten, daarbij ook 1, en zelfs tijdelijk 2x per dag bloedverdunners moet injecteren en nu ook nog eens een hoge bloeddruk heb. Dit maakt een zwangerschap gewoon even wat minder leuk en wordt de uitdaging om tot 35 weken door te werken toch steeds groter. Ik heb mijn zinnen gezet op doorwerken tot de kerst en zolang mijn bloedruk zich netjes houd, mag dit ook van de gynaecoloog. Maar ik kan je vertellen dat ik nu echt wel aan het aftellen ben.
Nu heb ik de mazzel met een ontzettende kanjer van een vriend die de hele boel draaiende houd thuis zodat ik kan zitten en rusten én een hele lieve peuterpuber die alles voor me doet. Zelfs mijn benen afdrogen na het douchen. Ben ik gezegend met genoeg begrip op het werk dat ik rustiger aan doe en genoeg hulp van de kinderen op de groep die met liefde voor me tillen, bukken en lopen.
Zo moet ik die 12 dagen werken nog wel kunnen redden toch!

Duimen jullie met me mee?

Deel vooral jullie ervaringen met mij, laat mij zien dat ik me aanstel, dat het nog veel erger kan. Of dat ik een zeur ben, dat zwangerschappen leuk zijn!

Liefs, Maris

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je