Snap
  • Zwanger

kraambezoek stuk minder bij de 2e

Kraambezoek! Tweede kindje geboren en veel minder kraambezoek dan bij de eerste.

Hallo mama's

Ik ben sinds 20.05.2016 mama van 2 hele mooie meiden. Wij zijn super trots op onze meiden. Maar wat mij dit keer wel erg opvalt is het kraambezoek, dit is veel minder dan bij de eerste. Het lijkt erop dat een 2e kindje niet meer bijzonder is terwijl ik hierin totaal geen verschil zie. Het is en blijft een wonder dat je een kindje mag en kan krijgen en wat ook nog is gezond is.  Het bezoek is dit keer op 2 handen te tellen en dat verbaast mij echt. Onze vrienden zijn wel allemaal geweest en mijn familie is ook allemaal geweest, alleen de familie van mijn man zijn kant is maar 1 tante geweest terwijl de vorige keer iedereen aankwam. Ze hebben wel wat gegeven maar dit hebben ze op een verjaardag gedaan. Ik vind dit zelf wel een beetje apart is toch een kleine moeite om even op bezoek te komen. Het werd ook nog is onpersoonlijk gegeven. Het voelt voor mij niet goed net of mijn kleinste meisje niet bijzonder is om even langs te komen terwijl zij voor ons net zoveel betekend als onze eerste. Wij zijn weer net zo trots. 

Hebben jullie dit ook ervaren bij een 2e kindje? 

Liefs Dinnetje,

7 jaar geleden

Ik had 2 x een kraamfeestje.

7 jaar geleden

O absoluut heel herkenbaar. Hier ook veel kraambezoek bij onze oudste dochter en bij de daaropvolgende kinderen werd dit steeds minder. Waar we bij onze eerste ook kraamvisite kregen van allerlei vage bekenden en kennissen, hadden we daar bij nummer twee en drie totaal geen last van. Na de kraamweek waren we snel door alle visite heen (wat ik overigens niet erg vond). Wat het ook wel goed illustreerde was de grootte van de kraammand die ik van mijn (50) collega's kreeg. Dit was bij de eerste nog het formaat van een grote wasmand vol cadeau's, bij de tweede was het een bescheiden mandje en bij de derde paste het in een emmer. Het blijft inderdaad vreemd dat het eerste kind nog bijzonder gevonden wordt, en dat bij alle daaropvolgende kinderen de interesse ervoor afneemt. Hoewel ik overigens wel snap dat het best moeilijk is om een kraamcadeau te verzinnen voor een tweede/derde/vierde kind. Overigens gaat het niet om het aantal cadeau's; ook het aantal kaartjes met gelukwensen nam af. Met name de kaartjes van bekenden, collega's en vage kennissen nemen af.

7 jaar geleden

Geen idee of het kraambezoek straks minder gaat worden dan bij de eerste, wat ik wel al merk dat de interesse een stuk minder is tijdens de zwangerschap net als dat de reacties van mijn twee zwangerschapsaankondiging een stuk lauwer waren... ergens is het bijzondere eraf als je al moeder bent blijkbaar. Geen idee waarom. Ik zou het niet persoonlijk nemen en ook niet zien als dat je tweede meisje minder bijzonder of speciaal is. Het is een natuurlijk iets wat onbewust gebeurt bij veel mensen. Maar ik snap wel dat het kan steken.