{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kon mama je maar helpen

Ik maak me zorgen. grote zorgen. Ik voel me niet gehoord, en zeker, zeer zeker niet begrepen.

Afbeelding blog 'Kon mama je maar helpen'

Ik ben mama, al bijna 5 jaar van het meest geweldige jongetje op de hele wereld! Hij is lief, zorgzaam, impulsief, creatief, en hartstikke slim. 5 jaar geleden begon het bij de gehoortest. Dan bedoel ik de test na de geboorte. Deze bleek in orde. Toch had ik al snel twijfels.. hij reageerde niet echt, zei met bijna 2 jaar pas mama. Het zijn de kleine dingen. 

Totdat zoonlief naar de peuterspeelzaal ging, toen ging er pas echt een alarmbel af. Ik verbaasde mij over de woordenschat van leeftijdsgenootjes. Waar hij alleen ja, nee en mama zei, praatte andere bijna 3 jarigen in volledige zinnen. Meteen aan de bel getrokken bij het cb. Nee ik was overbezorgd, hij praatte voldoende voor zijn leeftijd.

Tegen zijn 3e verjaardag, was hij om de haverklap ziek, oorontstekingen. De huisarts bleef maar antibiotica voorschrijven. Ik heb vaak gevraagd om een verwijzing naar de kno. Maar dit was niet nodig. Hij pikte van alles op op school en veel ziek zijn hoorde daardoor ook een beetje bij de leeftijd. Ook het 'slecht luisteren' werd afgedaan met de leeftijd.

Totdat hij net 4 was geworden. Voor de zoveelste keer 41 graden koorts. Ik heb hem in de auto gezet ben naar de huisarts gereden, en heb gesmeekt (lees ge-eist!) voor een verwijzing naar de kno. Dezelfde dag gebeld. 2 dagen later konden we terecht. Voor de kno was het uitgemaakte zaak; hij krijgt buisjes. Binnen anderhalve week was het zover.

Meteen merkte we verschil, hij kwam bij en was blij, zijn karakter veranderde in een vrolijk, nooit zieke kindje! Ook zijn spraak ging super vooruit. Waar hij in maart 2016 een spraakachterstand had van 2 en half jaar, liep hij in juli 2016 nog maar een jaar achter. Trots op onze zoon.

Toch..

Sinds eind juli gaat het weer mis. We zijn op controle geweest en 1 buisje lag gekanteld en zou er vanzelf uitvallen. Zijn spraak is gestagneerd, en hij lijkt ons weer amper te horen. Afgelopen week, al 5 dagen koorts. Boven de 40 graden. De huisarts diagnostiseerde meteen oorontsteking.

In juli gelijk contact opgenomen met de kno. Omdat zoonlief op school niet mee lijkt te komen. Morgen hebben we de 1e afspraak bij de audioloog. Hij zal een uitgebreide gehoortest krijgen. En daarna zal de kno bekijken of en zo ja wat er nodig is. 

Toch twijfel ik. Is het echt zijn gehoor? Of is het toch iets anders? Hij concentreert zich slecht, lijkt dingen niet te onthouden. Ik lig er nachten wakker van. Gewoon, hij lijkt gefrustreerd. Kon ik onze jongen maar helpen. Dat hij weer lekker in zijn velletje zat. Dat we kunnen communiceren. Dat we samen sterk zijn. 

Ik weet het even niet meer. Hij is verder 100 procent gewoon een normaal lekker ondeugend kind, heerlijk! Geweldig gevoel voor humor! Maar het lijkt alsof hij zich zo onbegrepen voelt. Kon mama je maar helpen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je