Snap
  • Zwanger

Kleine wasjes. Grote wasjes.

Shoppen. Shoppen. Shoppen. Tassen vol. En nu... Sorteren en wassen. Zondag = wasdag.

Realistisch gezien ben ik nooit klaar met shoppen. Nog realistischer gezien moet ik nu wel stoppen met shoppen. Het nog ongeboren poppetje in mij heeft langzamerhand een eigen inloopkast nodig. Ik heb me al deze voorafgaande maanden tegoed gedaan aan shoppen, shoppen, shoppen en nog eens shoppen. En dan dus voornamelijk voor little miracle to come. Van het hoognodige van de uitzetlijst, denk aan moltons, hoeslakens, lakens, dekens, swaddles, hydrofiel pakketten, tot aan alles van formaat 0 wat per definitie schattig is, simpele babysokjes hebben ineens een enorm 'awww wat schattig gehalte'. Kleding van maat 50 tot maat 74 is er dan ook in overvloed. Mezelf eerlijk toesprekend is het nog maar de vraag of ze alles een keer zal kunnen dragen.

Enfin. Leuk allemaal. Heel leuk. Geweldig leuk. Om tot over je oren verliefd op te worden. Maar dan. Het moet ook allemaal vóór gebruik een keer gewassen worden. Gister nog naar Blokker geweest, speciaal om een extra wasrek te kopen. Nu staan er in het washok dus twee met wijde armen opgesteld om alle new born producten te laten drogen.

De perfectie in mij propt niet zomaar de wasmachine vol dus alles ondergaat eerst een keuring- en sorteerronde. Niet alleen licht bij licht, donker bij donker en gekleurd bij gekleurd. Nee als het even kan, gaat het wel heel precies; alle Koeka Wafel Stone 260 producten krijgen een wasbeurt met elkaar, dan de stapel babypink tot middenroze, enz enz.

De eerste was draait inmiddels en ondertussen sorteer ik 'vrolijk' verder. In mijn achterhoofd klinkt iets als 'goh dit zijn toch wel heel veel spullen' maar toegeven zal ik het niet en werk me dus stug door alle te wassen goederen heen.

Ik zou er nog even mee kunnen wachten, heb immers nog iets meer dan 7 weken te gaan. Anderzijds van uitstel komt afstel. Of ik raak tegen de tijd dat het zover is lichtelijk in paniek. En sneller word ik er deze weken ook niet op. Aankomende vrijdag worden de op maat gemaakte ledikant en commode geleverd. Dat is voor mij het uitgangspunt om dan alles gewassen te hebben en de nodige labeltjes verwijderd zodat het aankleden en stijlen kan beginnen. 

Als alles klaar is, gevouwen, opgehangen en gestyled? Ja dan volgt het vervolg mét foto. 

8 jaar geleden

En dan nog het strijken. Met mijn nesteldrang heb ik alles gestreken. Ja ook alle rompers. Ons dekbedovertrek strijk ik normaal nooit, maar nu lag alles perfect gestreken in de kast. Want als het verschoond moest als de kraamverzorgster er was moest ze niet denken dat ik een slons was. En de onverwachte kraamvisite moest natuurlijk ook tegen een gestreken laken aankijken. Ik strijk trouwens nu ook al Elfa haar kleren. Die kreukels zien er al snel onverzorgd uit in die kleine kleertjes. Dus bereid je maar voor haha.

8 jaar geleden

Succes met de stapel! Heel herkenbaar trouwens. Uiteindelijk heeft ons zoontje tot nog toe maar 4 shirtjes nooit gedragen, dsu valt me nog mee :) Oh ja, dit is wel een mooie manier om alvast te wennen aan straks, want dan zal je hier wel bijna dagelijks mee bezig zijn ;)

8 jaar geleden

En hoe vaak heb je het dan gewassen? Ik heb zelf alles 3x gewassen. Nieuw en gebruikt. De nieuwe om alle mogelijke resten die er nog in zitten er helemaal uit te wassen en de gebruikte om alle restje wasmiddel er uit te spoelen. Wij hebben een gevoelige huis en kunnen niet elk wasmiddel verdragen dus daar ging ik ook vanuit voor onze zoon. Hydrifyle luiers heb ik 3x gewassen en elke keer tussendoor laten drogen net als de zelfgemaakte luiers omdat dan het absortie vermogen het beste is.

8 jaar geleden

Ben heel benieuwd!!! Ik was net zo ;-)