{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kleine buikjes, grote buikjes ???

Afbeelding blog 'Kleine buikjes, grote buikjes ???' Achtergrond blur afbeelding

Bump (ie)

Mijn verloskundige waarschuwde me er meteen voor; Je bent zwanger en vanaf nu gaat iedereen iets van jou en je buik vinden. Schouderophalend verliet ik toen de praktijk, maar ze had gelijk. Sommige vrouwen, (bijna nooit mannen, waarom is dat) hebben een onstuitbare woordenvloed paraat om je compleet onzeker of minder mooi te laten voelen. Eerst deed het me niks, maar na een tijdje begon het toch te knagen. 

Zo’n eerste zwangerschap brengt zoveel onzekerheden met zich mee. Heb ik dan toch een (in mijn geval) te kleine buik? En groeit ze inderdaad wel goed? De echo’s waren allemaal goed en eenmaal in week 30 aangekomen waren we helemaal klaar voor de groei echo. Ja hoor, haar buikomvang was toch echt ietsje te klein (ze zat nog binnen de curve, maar ik hoorde alleen maar TE klein). Eenmaal thuisgekomen Google geraadpleegd (mijn verloskundige zei dat ik dát absoluut niet moest doen en ook onnodig was, maar ja nieuwsgierigheid wint) en ik was opslag verdrietig. De weken die daarop volgden heb ik het lekker rustig aan gedaan en ze werd nu elke twee weken in de gaten gehouden. 

In die twee weken kwamen de reacties over mijn buik nóg harder aan, ik wilde ook zo’n grote mooie buik. Mijn hele zwangerschap vloog voorbij behalve die twee weken. Gelukkig zagen we in week 32 een lekker groeispurtje en haar buikje was lekker meegegroeid. Goed, een mini boeddha baby ga ik niet op de wereld zetten, maar ze groeit! Ik had veel paniek om niks, om loze woorden, mensen die er geen verstand van hadden. Dat gezegd hebbende, ik heb ook niet zo’n grote buik en natuurlijk mogen we er allemaal wat van vinden, maar de manier waarop maakt een heel verschil! Lieve vrouwen, waarom kunnen we niet gewoon alle buiken mooi vinden en samen trots zijn!  Ik ben het in ieder geval wel! #doeslief 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je