{{ message.message }}
{{ button.text }}

Klapperende eierstokken door zwangere vriendinnen

Ik hoorde op één dag dat twee vriendinnen van mij weer zwanger waren. Wat wil ik dan? Ja ook weer zwanger worden van een tweede kindje.

Afbeelding blog 'Klapperende eierstokken door zwangere vriendinnen'

Toen mijn beste vriendin zwanger terug kwam in Nederland, na een paar jaar in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben ging het bij mij ontzettend kriebelen. Ik liet direct mijn spiraaltje verwijderen, uiteraard in samenspraak met mijn man, want we hadden het er al vaker over gehad. Ruim anderhalf jaar later hadden we ons eigen kindje in de armen. We waren direct heel erg verliefd. Ondertussen loopt die al rond en maakt het hele huis onveilig.

Ik heb ondertussen ook een aantal andere vriendinnen met kinderen, in ongeveer dezelfde leeftijd en dan toch de vraag aan elkaar "Willen jullie ook een tweede?". Een paar vriendinnen willen wel voor een tweede gaan of althans die zijn ondertussen weer zwanger. 

Gisteren was ik op een beurs en een vriendin vroeg via Whatsapp hoe het met mij en de kleine ging. Ik antwoordde wat later toen ik weer thuis was, ja uiteraard gaat alles hier goed en met jou? Ja gaat goed ik ben weer zwanger. Wat een ontzettend geweldig nieuws, met een enorme glimlach op het gezicht zeg ik dat tegen mijn man en ik vertel het stiekem ook al verder aan een andere vriendin. Die daarna doodleuk zegt, dat zij ook net weet dat ze zwanger is. Ik ben zo enthousiast dat ik een paar kleine tranen van geluk laat gaan. 

Natuurlijk hebben ik en mijn man al eerder over een twee de kindje gepraat en dit willen we ook erg graag. Maar aangezien ik begon met autorijden tijdens mijn eerste zwangerschap en die hormonen een zooitje maakten van mijn rijskills had ik besloten mijn prioriteit bij mijn rijbewijs te hebben.

Maar ik had wel een geval van flink klapperende eierstokken op het moment dat die vriendinnen zwanger bleken te zijn. We waren bij de eerste ook al rond dezelfde periode zwanger, dus dat maakt het extra leuk. Over een paar dagen mag ik afrijden en toch al een afspraak met de huisarts gemaakt om mijn spiraaltje te laten verwijderen. Dat is toch weer extra motivatie om heel erg mijn best te doen en hopen dat het een tweede keer ook lukt en dat het net zo'n lief (b)engeltje wordt als onze zoon. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je