Snap
  • Zwanger

Klapperende eierstokken door zwangere vriendinnen

Ik hoorde op één dag dat twee vriendinnen van mij weer zwanger waren. Wat wil ik dan? Ja ook weer zwanger worden van een tweede kindje.

Toen mijn beste vriendin zwanger terug kwam in Nederland, na een paar jaar in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben ging het bij mij ontzettend kriebelen. Ik liet direct mijn spiraaltje verwijderen, uiteraard in samenspraak met mijn man, want we hadden het er al vaker over gehad. Ruim anderhalf jaar later hadden we ons eigen kindje in de armen. We waren direct heel erg verliefd. Ondertussen loopt die al rond en maakt het hele huis onveilig.

Ik heb ondertussen ook een aantal andere vriendinnen met kinderen, in ongeveer dezelfde leeftijd en dan toch de vraag aan elkaar "Willen jullie ook een tweede?". Een paar vriendinnen willen wel voor een tweede gaan of althans die zijn ondertussen weer zwanger. 

Gisteren was ik op een beurs en een vriendin vroeg via Whatsapp hoe het met mij en de kleine ging. Ik antwoordde wat later toen ik weer thuis was, ja uiteraard gaat alles hier goed en met jou? Ja gaat goed ik ben weer zwanger. Wat een ontzettend geweldig nieuws, met een enorme glimlach op het gezicht zeg ik dat tegen mijn man en ik vertel het stiekem ook al verder aan een andere vriendin. Die daarna doodleuk zegt, dat zij ook net weet dat ze zwanger is. Ik ben zo enthousiast dat ik een paar kleine tranen van geluk laat gaan. 

Natuurlijk hebben ik en mijn man al eerder over een twee de kindje gepraat en dit willen we ook erg graag. Maar aangezien ik begon met autorijden tijdens mijn eerste zwangerschap en die hormonen een zooitje maakten van mijn rijskills had ik besloten mijn prioriteit bij mijn rijbewijs te hebben.

Maar ik had wel een geval van flink klapperende eierstokken op het moment dat die vriendinnen zwanger bleken te zijn. We waren bij de eerste ook al rond dezelfde periode zwanger, dus dat maakt het extra leuk. Over een paar dagen mag ik afrijden en toch al een afspraak met de huisarts gemaakt om mijn spiraaltje te laten verwijderen. Dat is toch weer extra motivatie om heel erg mijn best te doen en hopen dat het een tweede keer ook lukt en dat het net zo'n lief (b)engeltje wordt als onze zoon. 

7 jaar geleden

Iris bedankt :) helaas gezakt voor mijn rijexamen, dus over een paar weken weer proberen en we of vooral ik wil maximaal twee kinderen (als we zo veel geluk hebben dan). Ook uit praktisch oogpunt haha

7 jaar geleden

@ Gaby Ze heeft het over een 2e kindje! Het is toch hartstikke leuk dat haar zoontje wellicht een broertje of zusje erbij krijgt? Daarbij moeten mensen helemaal zelf weten hoeveel kinderen ze graag zouden willen, denk niet dat het 'toegeven' eraan niet echt van toepassing is. Ken er genoeg die na 2 kinderen zeggen dat ze het hierbij laten en ken ook weinig gezinnen met 5 kinderen of meer. @ Ilona Hartstikke leuk!! Ik herken het wel; zwanger zijn en rijden. Mijn instructrice zei ook dat zwangerschap invloed heeft op je rijskills. Een rijbewijs is toch wel echt heel handig als je een 2e kindje hebt!

7 jaar geleden

Elke vrouw zal dit snappen Elke vrouw heeft hier mee te maken Daarvoor zijn we vrouw en moeder Maar als we hier aan toe zullen geven hebben we allemaal zes of meer kinderen En ook hierbij geldt het gras is altijd groener bij een ander En zijn we niet een beetje jaloers Geniet van wat je hebt Een prachtig gezond kind Kunnen we daar tegenwoordig niet meer gelukkig mee zijn en tevreden mee hebben?