Snap
  • Zwanger

Kindje wordt klein geschat, toch wel spannend nu.

Ondertussen alweer 36 weken zwanger van ons derde kindje. Het gaat allemaal niet zo soepel en makkelijk als de vorige zwangerschappen.

Daar waar ik bij m'n andere twee zwangerschappen, op misselijk de eerste 3 maanden na, er fluitend doorheen liep gaat dat nu wel wat anders. 

Ik heb behoorlijk last van m'n bekken en vooral 's avonds heb ik gewoon echt serieus pijn. Kan ik eigenlijk niet echt meer op of neer, laat staan omdraaien in m'n bed. Met 30 weken zwangerschap minder gaan werken en met 32 weken helemaal gestopt. Vooral ook om zoveel mogelijk rust te kunnen pakken, want met twee jongens van 4,5 en 2,5 jaar oud is dat ook niet altijd even gemakkelijk. Ook behoorlijk last van harde buiken in de avond sinds twee weken. Dus ja, zoveel mogelijk rust, rust, rust.

Gisteren had ik een afspraak bij de verloskundige en die constateerde dat de kleine meid en m'n baarmoeder eigenlijk niet gegroeid waren ten overstaan van 2 weken daarvoor. Zo op de hand vond ze ons kindje toch wel wat aan de kleine kant dus ik moest het liefst gelijk  nog om een groeiecho. Die hebben we gisteren dan ook nog gehad, ze wordt qua gewicht nu op een krappe 2300 gram geschat en ligt qua groei nog net binnen de marges. 

Redelijk gerust gesteld gingen we weer naar huis. Maar toch vind ik het wel spannend nu. Onze oudste is met 36 weken geboren en woog toen 2735 gram, toch ruim 400 gram meer dan z'n zusje nu ingeschat wordt. Onze tweede zoon is met 38 weken geboren en woog. 2950 gram, ook niet een heel zwaar kindje. 

Ik hoop dat ze nog even binnen blijft zitten en een groeispurt door maakt, hopelijk volgende week als we bij de verloskundige zijn wel gegroeid. De pijn aan m'n lijf bijt ik me nog wel even doorheen, ook al ben ik dat ook behoorlijk zat. 

Hopelijk wordt ons meisje straks met een mooi gewicht geboren en hoeven we niet in het ziekenhuis te blijven. Die twee mannetjes hebben ook gewoon hun moeder nodig, en deze mama kan ook helemaal niet zonder die twee heerlijke boeven. 

Nog 4 weekjes tot de uitgerekende datum, het gaat toch wel spannend worden nu. Toch wel een beetje aan het aftellen nu. 

7 jaar geleden

zwaarder dan mijn dochters. Mijn dochters zijn geboren met 2720 en 2760 gram. Kraamweek was wel moeizaam.. Hopelijk dat als de derde komt makkelijker gaat

7 jaar geleden

Had je reactie niet eerder gezien. Due week daarop bij de vk weer niet gegroeid en door naar het ziekenhuis. Daar een week lang elke dag aan de ctg en een echo. Was uiteindelijk allemaal goed. Ze is geboren met 39 weken en woog 2945 gram en 50 cm. Twee uur na d'r geboorte gingen we al heerlijk naar huis!

7 jaar geleden

Het is al een tijd geleden, maar ben benieuwd met hoeveel gram en hoeveel week je dochter is geboren en of je gelijk naar huis mocht en alles goed is gegaan

8 jaar geleden

Het is ook spannend! MAar denk dat je je over het gewicht niet zo heel veel zorgen hoeft te maken. Ons zoontje is met 36 weken geboren en woog 2655. Meisjes zijn vaak wat lichter dan jongens en zo'n echo is een indicatie. Heel veel succes nog deze laatste loodjes!