{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kindje wordt klein geschat, toch wel spannend nu.

Ondertussen alweer 36 weken zwanger van ons derde kindje. Het gaat allemaal niet zo soepel en makkelijk als de vorige zwangerschappen.

Afbeelding blog 'Kindje wordt klein geschat, toch wel spannend nu.'

Daar waar ik bij m'n andere twee zwangerschappen, op misselijk de eerste 3 maanden na, er fluitend doorheen liep gaat dat nu wel wat anders. 

Ik heb behoorlijk last van m'n bekken en vooral 's avonds heb ik gewoon echt serieus pijn. Kan ik eigenlijk niet echt meer op of neer, laat staan omdraaien in m'n bed. Met 30 weken zwangerschap minder gaan werken en met 32 weken helemaal gestopt. Vooral ook om zoveel mogelijk rust te kunnen pakken, want met twee jongens van 4,5 en 2,5 jaar oud is dat ook niet altijd even gemakkelijk. Ook behoorlijk last van harde buiken in de avond sinds twee weken. Dus ja, zoveel mogelijk rust, rust, rust.

Gisteren had ik een afspraak bij de verloskundige en die constateerde dat de kleine meid en m'n baarmoeder eigenlijk niet gegroeid waren ten overstaan van 2 weken daarvoor. Zo op de hand vond ze ons kindje toch wel wat aan de kleine kant dus ik moest het liefst gelijk  nog om een groeiecho. Die hebben we gisteren dan ook nog gehad, ze wordt qua gewicht nu op een krappe 2300 gram geschat en ligt qua groei nog net binnen de marges. 

Redelijk gerust gesteld gingen we weer naar huis. Maar toch vind ik het wel spannend nu. Onze oudste is met 36 weken geboren en woog toen 2735 gram, toch ruim 400 gram meer dan z'n zusje nu ingeschat wordt. Onze tweede zoon is met 38 weken geboren en woog. 2950 gram, ook niet een heel zwaar kindje. 

Ik hoop dat ze nog even binnen blijft zitten en een groeispurt door maakt, hopelijk volgende week als we bij de verloskundige zijn wel gegroeid. De pijn aan m'n lijf bijt ik me nog wel even doorheen, ook al ben ik dat ook behoorlijk zat. 

Hopelijk wordt ons meisje straks met een mooi gewicht geboren en hoeven we niet in het ziekenhuis te blijven. Die twee mannetjes hebben ook gewoon hun moeder nodig, en deze mama kan ook helemaal niet zonder die twee heerlijke boeven. 

Nog 4 weekjes tot de uitgerekende datum, het gaat toch wel spannend worden nu. Toch wel een beetje aan het aftellen nu. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je