{{ message.message }}
{{ button.text }}

Keuzes tijdens je zwangerschap

Als moeder zijnde kom je voor veel keuzes te staan. Dit begint al tijdens je zwangerschap, wil je het geslacht van het kindje weten?

Afbeelding blog 'Keuzes tijdens je zwangerschap' Achtergrond blur afbeelding
Als moeder zijnde kom je voor veel keuzes te staan. Dit begint al tijdens je zwangerschap, wil je het geslacht van het kindje weten, een jongen of een meisje, Of wil je tijdens je bevalling een verrassing? Ga je borstvoeding proberen te geven, of begin je direct met flesvoeding? Zo zijn er nog veel mee vragen die je krijgt tijdens je zwangerschap en waar je tegenaan loopt tijdens het opvoeden van je kindje. Wekelijks ga ik nu één vraagstelling behandelen waarin ik mijn mening vertel over de vraagstelling en natuurlijk mijn voorkeur. Deze week luid te vraagstelling: Het geslacht weten of een verrassing laten? Tegenwoordig is het heel erg hip om het geslacht van je kind te weten. Dit komt natuurlijk ook door de technologie, de echo apparaten zijn een stuk uitgebreider en beter dan dat ze vroeger waren. Een groot deel van de Nederlandse toekomstige ouders kiest er dan ook voor om het geslacht te weten voor de bevalling. Een kleine percentage kiest ervoor om er na de bevalling achter te komen wat het geslacht is. Ook wij hebben deze keuze moeten maken. Wij kozen ervoor om het geslacht te weten. Waarom? Omdat ik ontzettend nieuwsgierig ben aangelegd en ik dus niet kon wachten om het te weten. Ook Robert wou het graag weten. Het was gezien onze situatie ook handig aangezien er in onze omgeving veel jongetjes zijn en we dus op deze manier veel dingen konden overkopen/ krijgen. Bij een tweede kindje zou ik het niet weer willen weten. Waarom niet? Omdat de meeste mensen in mijn omgeving wel weten wat de naam wordt wanneer wij een meisje krijgen. En als ik het weet vind ik het heel moeilijk om het geheim te houden. Ook vind ik het wel een spannend idee. Het wordt tegenwoordig niet makkelijk om het geslacht van je ongeboren kindje geheim te laten. Dit komt doordat de winkels weinig neutrale kleding heeft en je dus al gauw op blauw of roze uit komt. Wilden/willen jullie het geslacht weten Of liever een verrassing? Ik ben benieuwd, laat het in een comment achter.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je