{{ message.message }}
{{ button.text }}

Keuzes, keuzes..

Nr. 4

Afbeelding blog 'Keuzes, keuzes..' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen week was het dan zover.. de tweede afspraak met de gynaecoloog. Dat was toch best wel een beetje spannend! Want mijn vriend kreeg de uitslag van zijn onderzoek en ik zou te horen krijgen of mijn bloeduitslag bij PCOS zou passen. Verder hadden we eigenlijk geen idee wat er met een tweede afspraak besproken zou gaan worden. En dan ga je toch in je hoofd allerlei gekke dingen verzinnen. Zouden we al met een traject mogen starten? Of zouden ze ons te jong vinden en over een paar jaar terug willen zien? Ik weet het, ik weet het; dat zou inderdaad behoorlijk gek zijn! Maarja, je weet maar nooit en je praat jezelf de gekste dingen aan.. althans, dat deed ik...

Goed, we wisten dat we vanaf nu een andere gynaecoloog zouden krijgen dan de eerste afspraak omdat die arts ergens anders ging werken. Niet ideaal want je bespreekt toch een hoop dingen met zo’n arts dus had het fijn geweest om dezelfde te hebben. We hadden ook zo’n fijn gevoel bij die eerste arts dat ik er ook een beetje bang voor was dat we vanaf nu een gigantische heks zouden krijgen. Tsja, ga daar maar een fertilliteitstraject mee in.. Nou geloof me, ik zag t allemaal al gebeuren...

Inmiddels hebben we die afspraak achter de rug en ben ik erachter dat ik het weer gigantisch heb zitten opblazen in mn hoofd! Wát een lieve arts en wát een fijn gesprek was dat! Gelukkig had ze in principe ook alleen maar goed nieuws dus dat scheelde natuurlijk ook! 

De uitslag van mijn vriend was positief. Niks op aan te merken. Nou, top! Oh wacht, misschien ligt het dan toch allemaal bij mij? Je raad het al, het angstzweet stond tussen mn bilnaad.. maar gelukkig, mijn uitslag viel ook niet tegen. Het paste inderdaad bij PCOS en dus heb ik die stempel definitief op mn voorhoofd staan. Prima, kan ik mee leven. Maargoed, wat gaan we nu doen? 

We hebben nu de keuze gekregen; óf we gaan verder onderzoek doen naar mijn baarmoeder óf we starten gelijk met clomid en kijken of het aanslaat. Oké, wacht even.. wil ik wel echt weten of er iets met mijn baarmoeder aan de hand is? En welke van de twee opties moet ik dan kiezen? Want ze kunnen een kijkoperatie doen of een röntgenonderzoek die minder ingrijpend is maar ook minder laat zien. Dus met zo’n kijkoperatie kunnen ze natuurlijk letterlijk naar m’n baarmoeder e.d. kijken en als er dan iets mis is, meteen er iets aan doen. Maarja, het is en blijft wel een operatie! 

Maargoed, we hebben ook de laatste optie nog: starten met clomid! Want stiekem had ik dat wel een klein beetje gehoopt! Ik had het al helemaal bedacht; hop, starten met die handel! Ik kan niet snel genoeg zwanger raken! Maar nu ik die keuze ineens heb ga ik toch enorm twijfelen.. want het is allemaal wel ineens best spannend! 

Oja, of we deze keuze ook even in een week gedaan willen hebben... uhh, ja tuurlijk! Pff, ik ben normaal niet zo’n enorme twijfelkont maar op dit moment dus wel. Daarom heb ik jullie mening nodig! Wat zouden jullie doen en wat raden jullie mij aan? 

Liefs. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je