Snap
  • Zwanger
  • onderzoek
  • PCOS
  • gynaecoloog
  • Keuzes
  • Clomid

Keuzes, keuzes..

Nr. 4

Afgelopen week was het dan zover.. de tweede afspraak met de gynaecoloog. Dat was toch best wel een beetje spannend! Want mijn vriend kreeg de uitslag van zijn onderzoek en ik zou te horen krijgen of mijn bloeduitslag bij PCOS zou passen. Verder hadden we eigenlijk geen idee wat er met een tweede afspraak besproken zou gaan worden. En dan ga je toch in je hoofd allerlei gekke dingen verzinnen. Zouden we al met een traject mogen starten? Of zouden ze ons te jong vinden en over een paar jaar terug willen zien? Ik weet het, ik weet het; dat zou inderdaad behoorlijk gek zijn! Maarja, je weet maar nooit en je praat jezelf de gekste dingen aan.. althans, dat deed ik...

Goed, we wisten dat we vanaf nu een andere gynaecoloog zouden krijgen dan de eerste afspraak omdat die arts ergens anders ging werken. Niet ideaal want je bespreekt toch een hoop dingen met zo’n arts dus had het fijn geweest om dezelfde te hebben. We hadden ook zo’n fijn gevoel bij die eerste arts dat ik er ook een beetje bang voor was dat we vanaf nu een gigantische heks zouden krijgen. Tsja, ga daar maar een fertilliteitstraject mee in.. Nou geloof me, ik zag t allemaal al gebeuren...

Inmiddels hebben we die afspraak achter de rug en ben ik erachter dat ik het weer gigantisch heb zitten opblazen in mn hoofd! Wát een lieve arts en wát een fijn gesprek was dat! Gelukkig had ze in principe ook alleen maar goed nieuws dus dat scheelde natuurlijk ook! 

De uitslag van mijn vriend was positief. Niks op aan te merken. Nou, top! Oh wacht, misschien ligt het dan toch allemaal bij mij? Je raad het al, het angstzweet stond tussen mn bilnaad.. maar gelukkig, mijn uitslag viel ook niet tegen. Het paste inderdaad bij PCOS en dus heb ik die stempel definitief op mn voorhoofd staan. Prima, kan ik mee leven. Maargoed, wat gaan we nu doen? 

We hebben nu de keuze gekregen; óf we gaan verder onderzoek doen naar mijn baarmoeder óf we starten gelijk met clomid en kijken of het aanslaat. Oké, wacht even.. wil ik wel echt weten of er iets met mijn baarmoeder aan de hand is? En welke van de twee opties moet ik dan kiezen? Want ze kunnen een kijkoperatie doen of een röntgenonderzoek die minder ingrijpend is maar ook minder laat zien. Dus met zo’n kijkoperatie kunnen ze natuurlijk letterlijk naar m’n baarmoeder e.d. kijken en als er dan iets mis is, meteen er iets aan doen. Maarja, het is en blijft wel een operatie! 

Maargoed, we hebben ook de laatste optie nog: starten met clomid! Want stiekem had ik dat wel een klein beetje gehoopt! Ik had het al helemaal bedacht; hop, starten met die handel! Ik kan niet snel genoeg zwanger raken! Maar nu ik die keuze ineens heb ga ik toch enorm twijfelen.. want het is allemaal wel ineens best spannend! 

Oja, of we deze keuze ook even in een week gedaan willen hebben... uhh, ja tuurlijk! Pff, ik ben normaal niet zo’n enorme twijfelkont maar op dit moment dus wel. Daarom heb ik jullie mening nodig! Wat zouden jullie doen en wat raden jullie mij aan? 

Liefs. 

4 jaar geleden

Hoi Bonusmama, wij zitten bij t reinier de graaf. Maar daar adviseren ze wel om af te vallen zodat de clomid beter aan kan slaan of de eigen menstruatie weer op gang kan komen. Maar volgens mij is het geen verplichting.. Hoe gaat het bij jullie tot nu toe?

4 jaar geleden

Wat spannend! Wij zijn ook net aan een soortgelijk traject begonnen maar zitten er nog een paar weekjes voor. Bij welk ziekenhuis zitten jullie? Ik zit bij het Erasmus en hier geven ze aan voor dat er met een behandeling gestart wordt je altijd eerst moet afvallen, ongeacht je overgewicht.. Ben even benieuwd hoe dit dan eventueel bij andere ziekenhuizen gaat

4 jaar geleden

Hoi Mama van 2 meisje, het overvalt me inderdaad een beetje. Maar nu, een paar dagen na het gesprek voelt het al een beetje anders.. we kunnen er gelukkig nog even over nadenken en wat we ook doen, het komt hopelijk uiteindelijk allemaal goed! ☺️

4 jaar geleden

Hoi Hermi, bedankt voor je reactie! Ik vind het inderdaad een lastige keuze en er is, naar mijn idee, niet echt een aanleiding om een van de onderzoeken te doen. Behalve dat er niets bij mijn vriend te vinden is en het daardoor dus wel bij mij moet liggen. Op dit moment denk ik dat ik, net zoals jij, wil beginnen met clomid. Gewoon proberen en dan zien we wel of het aanslaat. Ik heb nu nog een week om er goed over na te denken en uiteindelijk komt het vast wel goed! ?