Snap
  • Zwanger
  • Babyspullen
  • post

Kettingen voor tijdens de zwangerschap

De bola (ook wel babybel) wordt ontdekt door steeds meer zwanger vrouwen. Deze magische ketting wordt gedragen vanaf circa 15 weken zwangerschap om o.a. de buik de accentueren.

Babybel; een belletje met geluid

Steeds meer aanstaande mama's ontdekken de babybel. Dit trendy sieraad, bestaande uit een belletje dat aan een ketting wordt gedragen, heeft een rustgevend effect op de ongeboren baby. Een baby kan vanaf ongeveer twintig weken zwangerschap geluiden buiten de buik opmerken. Draag de zwangerschapsketting net onder de navel en het belletje zal bij iedere beweging die wordt gemaakt een magisch geluidje creëren. De baby zal dit getingel als heerlijk rustgevend ervaren.

Mexicaanse traditie

De babybel traditie is afkomstig uit het verre Mexico. Al generaties lang dragen Mexicaanse zwangere vrouwen een bola tegen hun buik. Hen is geleerd dat dit moeder en kind geluk, gezondheid, bescherming en voorspoed brengt. Vandaag de dag gaat dit unieke sieraad de hele wereld over en raken steeds meer moeders overtuigt van de voordelen van de Mexicaanse bola waarin mooie verhalen met elkaar worden verbonden.

Trendy sieraad; ook na de geboorte

De kleine xylofoon in de hanger heeft niet alleen een kalmerend effect op de baby tijdens de zwangerschap, ook na de geboorte heeft de babybel een rustgevende uitwerking. De baby zal het geluidje herkennen en als vertrouwd en veilig ervaren. Veel mama's hangen dan ook de bola met het magische geluid na de zwangerschap aan de wieg of dragen het tijdens het geven van borstvoeding. De babybel schept een sterke band tussen moeder en kind!

10 jaar geleden

Ik gebruik de babybel ook. Ik heb hem gekregen van mijn zus. Ik draag hem nu al enige tijd en behalve dat het een mooi sieraard is, is het rustgevend voor de baby. Ik kan het dan ook iedereen aanraden.

10 jaar geleden

Alle kettingen zijn standaard circa 120 centimeter. Hierdoor hangt het automatisch laag op de buik.

10 jaar geleden

Hoi Marieke, Gelukkig zijn dat soort uitspraken nooit bewezen. Het merk Proud Mama heeft hier onderzoek naar gedaan. Onderstaand informatie is van hun website: "Wij van Proud MaMa hebben nog navraag gedaan bij SOV [samenwerkende opleiding verloskunde] http://www.verloskundige.info/ zij konden ons vertellen dat de bola of Babybel zoals wij hem noemen 100% veilig is voor het ongeboren kindje. Als argument hadden z e dan ook, het geluid wat het ongeboren kind het meest en duidelijkste hoort is moeders hart als het ongeboren kindje met zijn hoofd naar geluid zou gaan liggen worden alle kinderen in een stuit geboren."

10 jaar geleden

Je moet alleen wel zorgen dat hij laag genoeg hangt. Heel veel mensen hier in Nederland dragen hem te hoog en dat is niet verstandig. Je baby zal namelijk met zijn hoofd naar het belletje toe willen en als dat belletje te hoog hangt (laat in de zwangerschap) dan kan het zijn dat je kind daardoor in stuitligging komt te liggen.