{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Jullie krijgen een jongetje! Veel geluk"

Maar wat als dat 'veel geluk' omslaat in veel onzekerheid, angst en verdriet. 4 jaar geleden, op 30 april, gingen wij naar de verloskundige voor de 20 weken echo van ons eerste kindje.

Afbeelding blog '"Jullie krijgen een jongetje! Veel geluk"' Achtergrond blur afbeelding

Vol vreugde gaan we naar de verloskundige voor de 20 weken echo. Het is spannend en leuk tegelijkertijd. We weten niet zo goed of we willen weten of je een jongen of een meisje bent. We zullen het op een kaartje van Nijntje laten schrijven. Zo kunnen we altijd nog beslissen of we het direct willen weten of willen wachten. Het kaartje heb ik speciaal voor dit bijzondere moment gekocht. Een schattig wit kaartje met een zilver Nijntje erop. 

De 20 weken echo is een medische echo. Ik heb de gekregen folder van de verloskundige even vluchtig doorgelezen. Voor ons is het vooral even spieken hoe ons kindje het doet. We hebben ons kindje al lang niet gezien want de termijnecho hebben we al voor de 10 weken gehad. De zwangerschap verloopt goed en ik heb geen rare klachten dus geen reden tot zorg.

Erg als ik ben hebben we zelfs de babykamer al gekocht en hij is twee dagen eerder binnengekomen. De hormonen namen even de overhand en ik besloot dat Sander hem direct in elkaar moest zetten. Nu staat het kamertje vol met de mooiste meubeltjes die we met zoveel liefde hebben uitgekozen voor ons kindje.

Opeens is dit kleine kamertje veranderd in het favoriete kamertje van onze woning. Ik heb de kleertjes, die ik gekocht en gekregen heb, op haakjes in de kast gehangen. De meeste in maatje 50 en 56. Wat zijn ze klein en wat kijk ik er naar uit om ze ons kleintje aan te trekken. We zijn bijna op de helft van de zwangerschap en dat betekent aftellen van 20 weken naar de uitgerekende datum, 22 september 2015. Een heerlijke lange zomervakantie met aan het eind van de zomer een lief klein minimensje om voor te zorgen en voor altijd lief te hebben.


Als alles is veranderd

En uur na de echo zitten we verslagen in de auto. Nauwelijks bevattend wat we hebben gezien en gehoord.

Het is misschien niet goed met ons kindje, maar misschien ook wel...ze weten het niet zo goed. Morgen moeten we naar het UMC voor verder onderzoek. We weten nog niet wat het wordt. Maar alles is nu veranderd en we willen het weten.

Samen bekijken we het kaartje.

"Jullie krijgen een jongetje! veel geluk", staat erop geschreven.

Afbeelding blog '"Jullie krijgen een jongetje! Veel geluk"'
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je