{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jongens- vs meisjesmoeder

Toen we ons eerste kindje kregen bleek dit een zoon te zijn. Ik zag mezelf al als echte jongensmoeder. De tweede blijkt een meisje te zijn, dat is dus totaal anders, denk ik...

Afbeelding blog 'Jongens- vs meisjesmoeder'

Althans, tussen nu en een paar weken kan onze dochter geboren worden. Als eerste is er natuurlijk het verschonen van de poepluiers, bij meisjes kan het overal tussen raken en zorgen voor ontstekingen.

Moeder zijn van een jongen gaat mij goed af, lekker stoeien, leuke films kijken, noet die suffe meiden series waarin ze allemaal lief en mooi moeten zijn bijvoorbeeld. Bij de tweede zwangerschap dacht ik elke keer "een jongen zou gemakkelijk zijn, dan weet ik al ongeveer hoe het moet". Maar ergens wist ik wel dat het een meisje was. Dus dat is weer anders en erg spannend toch wel.

Want de vooroordelen zeggen dat je een meisje leuke jurkjes aan moet trekken, lekker tutten met make-up etc. Maar mijn make-up voorraad bestaat uit eyeliner en mascara en een aantal nagellak die ik door mijn werk doordeweeks niet op kan doen. Maar ja mijn zoon vind nagellak ook erg leuk sinds hij die op
mocht naar het huwelijk van een vriendin van mij. En jurkjes, zijn wel leuk natuurlijk, ik heb ze zelf ook wel, maar ze blijven onpraktisch, geen ruimte voor telefoon en pasjes, die gaan zo lekker in mijn broekzak. Ik draag eigenlijk alleen maar spijkerbroeken. En hoge hakken, geweldig, ik heb ze maar kan er echt niet op lopen.

Toen ik klein was bouwde ik hutten, ik maakte lange wandelingen met mijn beste vriendin en de honden. We klommen in bomen, banjerden door de modder(sloten).

Natuurlijk wil ik dat mijn dochter dat ook doet en leuk vind. Ze moet leren voor zichzelf op te komen en te doen wat ze leuk vind en echt wil. Maar wat als ze nou wél roze jurkjes aan wil en wil tutten met de make-up van haar moeder. Natuurlijk doe ik dat dan met haar, maar zou ik daar dan wel goed in zijn? Is het echt zo anders om een meisje en een jongen op te voeden? Ik vind het allemaal maar spannend. Dus we wachten tot ze komt. Ik denk dat het een pittige dame wordt, dus dat wordt een uitdaging...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je