{{ message.message }}
{{ button.text }}

jongen, meisje of toch liever een verrassing?

Met de twintigwekenecho voor de deur moet ik de knoop doorhakken: wil ik het geslacht van ons kind weten of niet?

Afbeelding blog 'jongen, meisje of toch liever een verrassing?'

Nog 4 nachtjes slapen en dan is het alweer tijd voor de twintigwekenecho. Heel benieuwd of het kindje dat in m'n buik zit, er gezond uitziet! Omdat ik tijdens deze zwangerschap al zes echo's heb gehad, ben ik niet heel zenuwachtig. Tot nu toe zag alles er goed uit en het gevoel is ook goed. 

Mijn man telt de dagen af. Hij is namelijk heel benieuwd of er dit keer een jongetje geboren gaat worden... Ho stop, allemaal, natuuuuurlijk is hij ook blij als er een meisje in mijn buik zit! Maar hij komt er eerlijk voor uit dat hij na onze dochter een zoon ook erg leuk zou vinden.

Toen ik zwanger was van onze dochter wisten wij het geslacht. We verklapten het aan niemand en dat is behoorlijk goed gelukt. Maar pfff.... makkelijk is anders. Op de meest gestelde vraag tijdens mijn zwangerschap "Weet je al wat het wordt?" gaf ik dus maar steevast als antwoord "Ja. Een baby!". Stomme vraag trouwens. Wat het wordt? Wat het is toch? Shoppen was leuk, een geboortekaartje en naam uitzoeken een stuk makkelijker. 

Maar nu sta ik dus voor de keuze. En mijn gevoel zegt dat de verrassing ook zo ontzettend leuk is. Dat roze of blauwe kleertjes ook best ná de geboorte kunnen worden geshopt. Dat we natuurlijk best twee namen en twee geboortekaartjes kunnen kiezen. Zo moeilijk is dat allemaal niet. 

Uiteindelijk denk ik dat ik wel weet wat ik maandag ga zeggen. "Ja graag". Mijn man wil het geslacht graag weten en dat gun ik hem van harte. Er is al zoveel aan het zwanger zijn waar hij niet aan mee kan doen, dat dit rondje voor hem is. En nu ik al schrijvend de knoop aan het doorhakken ben, word ik eigenlijk toch wel erg nieuwsgierig... nog vier nachtjes!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je