Snap
  • Zwanger

jongen, meisje of toch liever een verrassing?

Met de twintigwekenecho voor de deur moet ik de knoop doorhakken: wil ik het geslacht van ons kind weten of niet?

Nog 4 nachtjes slapen en dan is het alweer tijd voor de twintigwekenecho. Heel benieuwd of het kindje dat in m'n buik zit, er gezond uitziet! Omdat ik tijdens deze zwangerschap al zes echo's heb gehad, ben ik niet heel zenuwachtig. Tot nu toe zag alles er goed uit en het gevoel is ook goed. 

Mijn man telt de dagen af. Hij is namelijk heel benieuwd of er dit keer een jongetje geboren gaat worden... Ho stop, allemaal, natuuuuurlijk is hij ook blij als er een meisje in mijn buik zit! Maar hij komt er eerlijk voor uit dat hij na onze dochter een zoon ook erg leuk zou vinden.

Toen ik zwanger was van onze dochter wisten wij het geslacht. We verklapten het aan niemand en dat is behoorlijk goed gelukt. Maar pfff.... makkelijk is anders. Op de meest gestelde vraag tijdens mijn zwangerschap "Weet je al wat het wordt?" gaf ik dus maar steevast als antwoord "Ja. Een baby!". Stomme vraag trouwens. Wat het wordt? Wat het is toch? Shoppen was leuk, een geboortekaartje en naam uitzoeken een stuk makkelijker. 

Maar nu sta ik dus voor de keuze. En mijn gevoel zegt dat de verrassing ook zo ontzettend leuk is. Dat roze of blauwe kleertjes ook best ná de geboorte kunnen worden geshopt. Dat we natuurlijk best twee namen en twee geboortekaartjes kunnen kiezen. Zo moeilijk is dat allemaal niet. 

Uiteindelijk denk ik dat ik wel weet wat ik maandag ga zeggen. "Ja graag". Mijn man wil het geslacht graag weten en dat gun ik hem van harte. Er is al zoveel aan het zwanger zijn waar hij niet aan mee kan doen, dat dit rondje voor hem is. En nu ik al schrijvend de knoop aan het doorhakken ben, word ik eigenlijk toch wel erg nieuwsgierig... nog vier nachtjes!

9 jaar geleden

Ik vind het heel knap van je als je wilt wachten. Ik ben echt zo nieuwsgierig echt erg.

9 jaar geleden

Wij wisten heb bij beiden niet, en dat is superleuk!! Iedereen heeft wel een voorgevoel, de een weet zeker dat het een meisje is, de ander een jongetje, en zelf kun je lekker mee raden. Ik wilde het bij de geboorte dan ook gelijk weten of het een meisje of jongetje was, zo nieuwsgierig was ik! Maar als ik nog een keer zwanger zou zijn, zou ik het weer niet willen weten! De verrassing na de bevalling is echt super!! De roze of blauwe spulletjes heb je na de geboorte inderdaad zo in huis!

9 jaar geleden

Hoi, bedankt voor je reactie en tip! Eigenlijk wel een heel goed idee... dan kan ik het nog even uitstellen :-)

9 jaar geleden

Dank voor je reactie en wie weet tot in het voorjaar!