{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jeuj, bijna zomer! Maar...hoe regelen we dat?

Vrij nemen in de zomer zat er nooit echt in, maar dat was geen probleem. Maar nu gaat zoonlief naar school. Laat het puzzelen maar starten!

Afbeelding blog 'Jeuj, bijna zomer! Maar...hoe regelen we dat?'

Weet je nog, dat je als kind de dagen aftelde tot aan de zomervakantie? En hoe dat zoooooooo laaaaaang duurde voor het ein-de-lijk zo was. Maar als dat moment dan daar was, dat je juichend de school uit rende na je laatste schooldag, dan vloog het ook binnen no time weer voorbij. Tot een aantal jaar geleden had ik dat gevoel nog steeds wel een beetje. Na maanden hard werken kwam daar eindelijk de zomervakantie. Lekker even bijkomen. Bij de meeste bedrijven al een wat rustigere periode waar in je ook nog eens een paar weken vrij nam. Heerlijk.

Tegenwoordig kijk ik toch wat anders tegen de zomer aan. In mijn functie als opleidingscoördinator aan de universiteit, betekent de zomer voor mij: razende-mallotige-van-de-zotten-drukte. De periode waar in iedereen nog gauw probeert af te studeren, waarin gesmeekt wordt om uitzonderingen (want in januari had ik een tentamen niet gehaald omdat mijn cavia toen kramp had en nu had ik de herkansing niet gehaald omdat mijn fiets was gestolen en ik had griep en ik was wel écht ingeschreven voor dat tentamen maar het systeem heeft me er waarschijnlijk uitgegooid ook al kan dat technisch gezien niet en en en .....), waarin eerstejaars studenten in beroep gaan tegen hun negatieve bindend studieadvies, waarin masterstudenten door jou willen worden toegelaten met alle administratie daar omheen, waarin die zelfde masterstudenten hun volledige collegejaar alvast met je willen doornemen, waarin bijna afgestudeerde studenten in paniek raken omdat ze geen flauw idee raken wat ze nu moeten gaan doen met hun leven, waarin de roostering voor het tweede semester alvast in gang gezet moet worden, waarin het jaarverslag voorbereid moet worden, waarin je 17 x per dag tegen studenten -die gewoon binnen komen wandelen omdat ze écht maar een korte vraag hebben en het heeft spoed- moet zeggen dat ze echt een afspraak moeten maken omdat het anders niet werkbaar is en dat vertraging aan hun kant geen spoed aan onze kant betekent, een periode waarin je er om 16:00 uur achter komt dat je al uren nodig moet plassen maar er de tijd nog niet voor genomen hebt en terwijl je wiebelend om het op te houden naar de wc waggelt de koelkast passeert en je je beseft dat je lunch daar nog steeds onaangetast in ligt. Dat is ongeveer de zomer, zeker augustus en september op het werk in een notendop. Ja er zijn weekends, maar dan wil je je bips vooral op een ligstoel of terrasje parkeren, om verder vooral heel weinig te doen en bij te tanken. 

Maar goed, daar was ik op ingesteld. Vrij nemen is nogal een crime dan om bovengenoemde redenen. Dus gingen we voorheen off season met vakantie. In mei en oktober bijvoorbeeld. Meteen ook een stuk aantrekkelijker geprijsd! Dat ging ook prima toen Max in ons leven kwam. Immers, het KDV is gewoon geopend en hij ging er in de zomer soms zelfs een dagje vaker heen. Maar...zoonlief gaat nu naar school. Dus dit is ons eerste jaar waarop wij echt gebonden zitten aan de schoolvakanties.  De meivakantie hadden we allebei helemaal vrij genomen. Dat kwam prima uit, we waren er ook erg aan toe. Maar de zomer is wel even logistiek anders dan zo'n vakantie van één of twee weken. Dus we zijn bezig met het leggen van de puzzel. 

Eind augustus gaat Max meedoen aan een leuke activiteitenweek (Jeugd Vakantie Werk), dat zijn alvast vier dagen waar hij tot 14:00 uur onder de pannen is. Hoewel we graag samen twee weken vrij zouden willen, gaan Husband en ik nu ieder twee weken vrij nemen, waarvan er één overlapt. Ik heb dus eerst een week vrij, dan met zijn drietjes, daarna hij nog een week. Dat zijn weer drie geregelde weken. Maar dan blijven er nog twee weken over, plus de middagen eind augustus. We hopen dat we mijn schoonouders lief mogen aankijken. Maar ruim twee weken, dat is nog best wat. Hoe doen andere ouders dit? Ieder jaar opnieuw ook. Ik was me er altijd wel van bewust dat zij beperkter waren in wanneer ze op vakantie konden gaan. Maar nu sta je pas stil bij de logistieke uitdaging van de zomer. Voor Max moeten het zes heerlijke weken worden uiteraard, maar hoe wat en waar is nog best even puzzelen geblazen. Ik heb meer verlofuren dan Husband, maar kan ze helaas niet zo breed inzetten in die drukke periode... Thuiswerken met Max er bij zie ik niet zitten, dan kan ik er niet helemaal voor hem zijn (uurtje hier en daar is het probleem niet, maar een dag thuiswerken met hem in huis, dat ga ik hem niet aan doen). Dus het is beperkt. Met de moeder van een vriendje van Max heb ik al wat gesproken over soms een uitwisselingsproject. Haar kinderen eens bij mij, Max een keer bij haar.

We puzzelen even verder, komt vast helemaal goed. Als al die andere ouders er uit komen, komen wij dat vast ook. Toch? Hoe regelen jullie het? Nog tips?

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je