{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je bent zo welkom lief kleintje!

Afbeelding blog 'Je bent zo welkom lief kleintje!' Achtergrond blur afbeelding

Eindelijk durfde ik het van de daken te schreeuwen, nou ja te vertellen dat we weer in verwachting waren na twee miskramen, waarvan de laatste in een curettage eindigde. Op de 8 weken echo hadden we weer wat meer van de baby kunnen zien en op de termijn echo hadden we een relaxte baby gezien die de beentjes over elkaar heen sloeg en tevreden op en neer dobberde in de buik.

Wat een zegen en een wonder om na zo'n spannende en teleurstellende tijd nu zoiets kleins te zien bewegen. Manlief was dit keer mee geweest naar de termijn echo en oma paste op onze zoontjes thuis. Door corona mochten de jongens helaas niet mee, maar het was erg fijn om er samen heen te kunnen. Ik merkte namelijk aan mijzelf dat ik erg terughoudend was om al helemaal met het zwanger zijn bezig te gaan.

Ik kan de baby helemaal niet zien, mama, zei mijn zoontje van 2 terwijl hij naar mijn blote buik keek.

Iedereen mag het nu weten

Toen de verloskundige zei dat alles er goed was, viel er echt een last van mijn schouders. De afgelopen 11 weken was ik me bewust van alles wat ik ook maar voelde aan mijn lichaam, stel dat het toch weer verkeerd zou gaan. Ondertussen merkte ik dat Corona me ook steeds meer bezig ging houden. Stel nou dat manlief of ik ziek zouden worden en de baby in gevaar zou komen?

Gelukkig vielen elke dag die zorgen langzaam steeds meer van me af. Ik weet nog dat we terug van de echo kwamen en ons zoontje van 2 mijn shirt omhoog trok en me vragend aankeek: 'Ik kan de baby helemaal niet zien, mama.' Met een teleurgestelde blik bleef hij staan. Samen bekeken we de echo's en mijn oudste zoon van 4 vond de baby er maar gek uitzien. 

Wat hebben we er om gelachen. Heerlijk die reacties!

Aan familie hebben we verteld dat we een kindje verwachten en dat we het wel heel spannend vinden deze keer. Voor Instagram maakte ik een foto met de tekst: One more to adore. Ik vond het zo'n lieve tekst en het paste gewoon helemaal bij het feit dat we straks een derde kindje in ons gezin mogen verwelkomen. Lees hier meer leuke posts over de zwangerschap op mijn blog.

Een naam voor de buikbaby

Om de jongens bij het idee te helpen dat er nu een baby in de buik zat en mijzelf ook de gelegenheid te geven om eraan te gaan wennen en mezelf toe te staan om nu te mogen genieten van de zwangerschap besloten we de buikbaby een naam te geven. 

'Wat vind je van Sinterklaas?' opperde mijn zoontje die net te horen had gekregen dat de baby in december zou komen. 'Of Piet?' Hij keer er zo serieus bij dat ik moeite had om mijn lach in te houden. Manlief schudde lachend zijn hoofd. Er kwamen nog wat namen voorbij en toen opperde manlief: 'Wat vinden jullie van Gup?' Ook de 2-jarige was meteen enthousiast en sindsdien woont Gup in mijn buik ;)

Hebben jullie ook een naam voor de buikbaby?

Lees hier deel 1 en deel 2 over de miskramen en curettage en hier waarin ik wist dat ik weer zwanger was na twee miskramen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je