{{ message.message }}
{{ button.text }}

Je bent er gloeiend bij, mama!

​Anything you say CAN and WILL be used against you in the middle of the night!

Afbeelding blog 'Je bent er gloeiend bij, mama!' Achtergrond blur afbeelding

Peuters zijn slim, veel te slim soms! Daar waar ons geheugen ons op een bepaalde leeftijd in de steek laat (naar mijn mening omdat mijn MB's gewoon vol zijn) weet een kleine peuter nog de kleinste details te onthouden! Uitspraken van weken geleden komen ongewijzigd uit het kleine mondje van mijn meisje en ze pakt ons gewoon keihard terug met onze eigen woorden......gehaaid is het, maar wel bereslim!

Zo ook vanochtend..........mijn dochter is de afgelopen week ziek geweest, vooral hoge koorts en een beetje verkouden. Omdat ze niet lekker was heb ik haar iets teveel verwend en ben onder andere een paar keer haar pyjamabroekje uit gaan doen als ze gloeide van de koorts.

3:45 uur: "Mamaaaaaa! Kan niet slapen.........." [afgelopen week regelmatig tegen haar gezegd, dat slapen ook lastig is als je koorts hebt!!] OK, niet gaan huilen, mama is onderweg, even knuffelen en hup weer naar bed!

4:05 uur: "Mamaaaaaa! Snottebel......neusspray doen! [afgelopen week was dat een verplicht nummer om te voorkomen dat ze nog slechter zou slapen] Dus OK, dat is heel vervelend, mama naar boven, neusspray in gedaan, als bonus een kleine knuffel op de weg terug naar het bedje. 

4:20 uur: "Mamaaaaaa! Ik heb warm, heb koorts............" [want als je koorts hebt moeten we even temperaturen (lees: uit bed) en even knuffelen] Geen zin om weer de trap op te gaan dus ik praat maar een keer terug: "Doe je dekbed maar wat naar beneden", "Nee, jij broekje uitdoen, mamaaaaaaa naar boven komen!" Gelukkig na wat doorpraten nam ze het voor lief en ging slapen.........

En dan lig je tot 5 uur naar het plafond te staren en gaat om 6 uur de wekker: de slimme tante! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je