{{ message.message }}
{{ button.text }}

Januari 2019

Zou ik deze maand ongesteld worden?

Afbeelding blog 'Januari 2019'


De huisarts zei dat het wel een jaar kon duren voordat ik zwanger zou kunnen worden. Ook kan het gemiddeld 3 maanden duren voordat je voor het eerst weer ongesteld wordt. Met die wetenschap had ik januari als 'zwanger worden' maand al uitgesloten.

Hoe blij ik was op 3 januari, was onbeschrijfelijk! Ik werd ongesteld. Wat snel, dacht ik nog bij mezelf. Dat betekende dat we deze maand al zwanger zouden kunnen worden. Daar rekenende ik uiteraard nog niet op. We konden dus aan de slag. Maar serieus, als konijnen.

De zwangerschapstesten werd besteld in bulk en de babykamer werd al bijna ingedeeld. Wat vond ik de voorpret leuk! Ik kon niet wachten om niet meer ongesteld te worden..

Achteraf had ik geen idee dat je blijkbaar maar 2 dagen in de maand hebt waarop je vruchtbaar bent. Dus toen de zwangerschapstest de derde week van januari negatief gaf, dacht ik meteen dat er een probleem was. Ik was zo bezig met zwanger worden dat ik bijna elke dag wel een test deed. Er gebeurde niks, de testen bleven wit. Ik besloot te googlen. Googlen is trouwens een ding dat ik vaak doe. Ondanks dat ik weet dat je er altijd zieker uitkomt dan dat je bent, wilde ik toch weten wat er mis ging.

Ik kwam erachter dat je per cyclus maar een paar dagen zwanger kon worden en dat met ovulatie testen bijgehouden kon worden. Dus, hoppa, bol.com voor onze deur met een bulk aan testen. Elke dag een ovulatie test en dat netjes in een schriftje geplakt met tijd en datum erbij. Zo hield ik, perfectionistisch als ik ben, bij wanneer mijn vruchtbare dagen waren. In januari had ik ze blijkbaar al gemist want ook de ovulatie testen bleven wit.

4 februari werd ik weer ongesteld.

Hoe blij ik in januari was dat ik ongesteld werd, zo verdrietig was ik in februari.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je