{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jaloezie is een slechte emotie

Bij mijn vriendinnen die zwanger raakten voor de tweede keer voelde ik een scheut van jaloezie. Maar daar kon ik me dan weer redelijk snel over heen zetten en blij zijn voor mijn vriendinnen.

Afbeelding blog 'Jaloezie is een slechte emotie'

Maar een aantal weken geleden maakte mijn schoonzus bekend dat ze weer zwanger was van de tweede. Hun dochter is net een jaar geworden. En ongeveer zo lang waren wij al bezig om voor de tweede keer zwanger te raken. Maar hoe ik mij bij mijn vriendinnen er over heen kan zetten dat ze zwanger zijn (en ik niet), het lukt mij gewoon niet blij te zijn voor mijn schoonzus. En natuurlijk gun ik hun ook het familiegeluk en een tweede kindje.

Maar mijn gevoelens blijven ontzettend negatief. Bij de onthulling van het geslacht van hun tweede kindje, wilde ik er eigenlijk niet heen. Ik voelde me erg depressief ervoor en ook erna. En dan moet je toch enthousiast en blij reageren, want het is hun geluk. Ik zie er tegen op om naar mijn schoonouders te gaan als ik weet dat ons nichtje er is, want die komen ze ophalen of wanneer ik weet dat ze er zullen zijn. Op Facebook komen de echo's, geslachtsonthulling voorbij en ik voel me alleen maar jaloers. En zo'n bericht blijft boven aan de pagina omdat er weer iemand gefeliciteerd heeft of de foto geliked.

En ik hou helemaal niet van jaloers zijn, dat is één van de verschrikkelijkste emoties die er bestaan. Normaal gesproken ben ik niet echt jaloers aangelegd of kan ik me ergens over heen zetten. Waarom dan niet over de zwangerschap van mijn schoonzus? Zij verdienen hun geluk en ik gun het zo ook van harte. Maar ik wil zo graag nog een kindje en hoe langer het duurt hoe depressiever ik hierom wordt. Ik probeer dat ook steeds meer los te laten en niet elke keer bij de ongesteldheid verdrietig te zijn, ook niet als ik een week over tijd ben zoals de laatste keer en tot twee keer toe een negatieve test had. Ik moet twee dingen los leren te laten, mijn jaloezie en mijn obsessieve wens om nog een kindje te krijgen... En misschien hebben we in 2018 ook wel geluk.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je