Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • jaloers

Jaloezie is een slechte emotie

Bij mijn vriendinnen die zwanger raakten voor de tweede keer voelde ik een scheut van jaloezie. Maar daar kon ik me dan weer redelijk snel over heen zetten en blij zijn voor mijn vriendinnen.
6 jaar geleden

Herkenbaar! Wij waren al ruim 1 jaar bezig zwanger te worden van ons 1e kindje en ineens was mijn schoonzusje zwanger. Her was totaal niet gepland en zei en mijn zwager woonde nog niet eens samen. Ik vond het zó oneerlijk, waarom zei wel en ik niet? Ik woonde tenslotte samen en getrouwd (rare gedachte misschien). Deze 'jaloersheid' heeft haar hele zwangerschap geduurd totdat ons neefje geboren werd. Vond t toen ook erg confronterend toen ze tijdens het kraamvisite vroeg naar onze kinderwens. 1 maand later, stond ik na 2,5 jaar 'wachten' met een positieve test in mijn hand. 3 maanden later was mijn andere schoonzusje zwanger van een 2ling. Daar had ik gelukkig die 'jaloersheid' niet. Waarschijnlijk omdat ik toen zelf ook in verwachting was.

6 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, de vergelijking met rozen bracht juist een glimlach op mijn gezicht. Ik heb sinds een jaar ook een tuin en verre van groene vingers. Maar ik weet ook wel als een tweede kindje ons gegund is krijgen we het wel, vroeger of later. Maar geduld is ook niet één van mijn sterkste punten en ik vind meer dan een jaar proberen eigenlijk veel te lang (hahaha). En ik denk ook dat mijn schoonzus gewoon te dichtbij is om het gemakkelijk los te laten. Ik hoop dat ik het los kan laten door het op te schrijven, dat werkt soms wel eens bij mij.

6 jaar geleden

Beste Oaive, Elke emotie is er eentje van jezelf. Je projecteert het op je schoonzusje wat niet vreemd is. Zij staat te dichtbij in deze. Die jaloezie op zich geeft niets. Het geeft aan dat jij klaar bent voor een tweede kindje. Pluspunt is dat je niet hoeft te twijfelen of je er klaar voor bent. Neemt niet weg dat het nu confronterend is. Waarom ben je ze nu zo gefocust op zwanger worden? Ik wil ook graag mooie bloeiende rozen in de tuin (klote vergelijking misschien) maar de mooiste dingen hebben tijd, geduld en liefde nodig. Dingen forceren maakt het niet speciaal zodra je dan zwanger bent. Dat mag je van me aannemen. ps ik vind het bijna eng hoezeer je verhalen gelijk lopen met mijn leven en mijn denkwijze.