{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jaja mevr de verloskundige, ik doe het heel rustig aan met 2 kinderen, huishouden, huisdieren en mijn freelance werk

Afbeelding blog 'Jaja mevr de verloskundige, ik doe het heel rustig aan met 2 kinderen, huishouden, huisdieren en mijn freelance werk ' Achtergrond blur afbeelding
Wie heeft die zin nog niet gehoord in hun zwangerschap:"Mevr, u moet het wel rustig aan doen, want die harde buiken krijgt u omdat u teveel doet". Maar dat is altijd zo makkelijk gezegd, ik heb deze zin al meerdere malen in elke zwangerschap gehoord. Dan vraag ik me altijd af of de verloskundige niet stiekem een bandje afspelen. Ook vraag ik me af waar ik dan die gratis all in hulp kan krijgen die blijkbaar nodig is in de zwangeschap. We doen zelfs tegenwoodig nog minder dan de vrouwen die elke dag op het land moesten meewerken en daarbij ook het huishouden en de kinderen moesten verzorgen en die hadden vast en zeker ook zo nu en dan wel eens last van harde buiken. Ik heb 2 (behoorlijk actieve) jongens rondlopen in de leeftijd van 3,5 en 5 jaar en dan natuurlijk onze net zo actieve hond die ook dagelijks zijn fietsrondjes nodig heeft en het huishouden dat elke dag flink aangepakt moet worden (leve het huishouden in en boereendorp) en daarbij werk ik (gelukkig ) freelance als visagiste. Hierbij kan ik wel mijn eigen tijden indelen maar het is wel de bedoeling dat er geld in het laatje komt dus neem je natuurlijk zoveel mogelijk klussen aan. Ik geniet met volle teugen en als het mogelijk zou zijn kwam er nog een hele buts kinderen erbij. Maar blijkbaar denkt mijn lichaam er iets anders over en is het energie peil lager dan voorheen, maar ja bij welke zwangere vrouw is dat nou niet..... Ik eet gezond, ik beweeg voldoende en neem heus wel op tijd mijn rust maar ja er moet toch doorgegaan worden. De kinderen willen hun speelkameraadjes mee naar huis nemen, de hond wil lekker kunnen rennen, het huishouden moet gedaan worden, mijn mannetje wil na het werk graag een fatsoenlijke maaltijd( moet wel zeggen dat hij thuis ook meehelpt hoor) en mama moet ook tussendoor nog werken. Als ik het zo teruglees denk ik, het valt toch best mee wat ik zo doe op een dag en je kan toch niet 9 maanden lang op de bank je nagels liggen lakken? Dus lieve verloskundige, zet dat bandje uit en kom of met een concrete oplossing of zeg dat het nu eenmaal zo is.   (even voor de duidelijkheid ik heb het nu over lichte harde buiken die redelijk snel weer wegtrekken en dus geen ernstige situaties, en het kindje is nog net zo actief en gezond)  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je