Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • help
  • taboe
  • awkward
  • geliefd
  • zijn

Ja. Ik vind zwanger zijn vreselijk.

maar ik ben vast niet de enige...toch?

2 jaar geleden

Wat fijn om het eens van iemand anders te horen! Ik ervaar hetzelfde, maar ik heb daarnaast ook kwaaltjes. Ik ervaarde de zwangerschap al als iets naars bij mijn eerste. Zwanger zijn is gewoon niet mijn ding! En dan zitten er nu ook nog eens twee. Ook heel herkenbaar, die reactie van andere mensen. Ze begrijpen het echt niet, als ik probeer te verwoorden wat jij in dit stuk geschreven hebt. Ik krijg ook vaak het gevoel niet serieus genomen te worden.. ik ben erg opgelucht dat ik niet alleen ben met deze gevoelens! Misschien toch mijn gevoelens even aankaarten bij mijn verloskundige.

2 jaar geleden

Wat fijn om het eens van iemand anders te horen! Ik ervaar hetzelfde, maar ik heb daarnaast ook kwaaltjes. Zwanger zijn is gewoon niet mijn ding! En dan zitten er ook nog eens twee. Ook heel herkenbaar, die reactie van andere mensen. Ze begrijpen het echt niet. Ik krijg ook vaak het gevoel niet serieus genomen te worden.. ik ben erg opgelucht dat ik niet alleen ben met deze gevoelens! Misschien ga ik het er toch maar met mijn verloskundige over hebben.

2 jaar geleden

Wat fijn om het eens van iemand anders te horen! Ik ervaar hetzelfde, maar ik heb daarnaast ook kwaaltjes. Zwanger zijn is gewoon niet mijn ding! En dan zitten er ook nog eens twee. Ook heel herkenbaar, die reactie van andere mensen. Ze begrijpen het echt niet. Ik krijg ook vaak het gevoel niet serieus genomen te worden als ik er iets van laat doorschemeren. Ik ben erg opgelucht dat ik niet alleen ben met deze gevoelens! En ik zal het er toch eens over hebben met mijn verloskundige.

5 jaar geleden

You go girl! Ik krijg zo vaak de reactie van mensen om me heen -als ik dan eindelijk eerlijk ben over hoe ik me voel- dat ik gewoon maar blij moet zijn. Ik moet maar gewoon blij zijn omdat het niet vanzelfsprekend is dat je (zo snel) zwanger raakt. Er zijn genoeg mensen die wel zwanger willen zijn en die het niet lukt. Een opmerking die ik zo goed kan begrijpen, omdat ook in mijn omgeving dames heb die met dit probleem zitten. Toch is het voor mij een vervelende opmerking, net of mag ik niet voelen wat ik voel, omdat iemand anders niet zwanger kan raken. Ik heb geleerd dat ik gewoon mag voelen wat ik voel en me niet altijd hoef te verantwoorden tegenover anderen. Oh, wat luchtte die gedachte op!